Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Eetproblemen bij kinderen en adolescenten

27/11/2017

Eetproblemen kunnen opduiken op verschillende leeftijden gedurende de ontwikkeling van kleuter tot adolescent. Ze kunnen zowel medische als psychosociale gevolgen met zich meebrengen.

Lees verder...

Zoete Spruiten

10/10/2017

Begin augustus verscheen het kinderboek Zoete Spruiten. Dit boek is gebaseerd op het tv-programma Zoete Spruiten van 24Kitchen. 

Lees verder...

Ons mooie voedselboek

05/05/2017

Lisette en Ria de Jong nemen kinderen vanaf 8 jaar mee op een eerlijke voedselreis. Hoofdpersoon Pepijn en zijn hondje Pepper laten kinderen aan de hand van een boodschappenlijstje, kennismaken met de route die ons voedsel maakt. Kinderen leren door deze verhalen spelenderwijs over ons dagelijkse eten. Er is in het boek ook veel aandacht voor duurzaamheid, zo wordt er duidelijk uitgelegd wat ‘biologisch’ en ‘fair trade’ betekent.

Lees verder...

Borstvoeding, Handleiding voor de zorgverlener

14/02/2017

Borstvoedingorganisatie La Leche League ondersteunt wereldwijd moeders die borstvoeding (willen gaan) geven. Met het boek Borstvoeding, Handleiding voor de zorgverlener wil de organisatie zorgverleners voorzien in voldoende kennis en goede begeleiding bij borstvoeding mogelijk te maken. 

Lees verder...

Pretpark de poepfabriek

12/12/2016

Dit najaar verscheen het kinderboek Pretpark de Poepfabriek. In dit boek nemen Marja Baseler en Annemarie van den Brink kinderen vanaf 6 jaar mee op de reis van het eten door het menselijk lichaam. 

Lees verder...

Mag ik nog een hapje

29/11/2016

Francesca van Berk, bekend van de foodblog Francesca Kookt heeft begin dit jaar een nieuw boek uitgebracht “ Mag ik nog een hapje” een praktisch handboek voor ouders over kindervoeding.

Lees verder...

Chef Het Samen met tomaat

25/10/2016

Recent is verschenen Chef Het Samen met tomaat, het mafste kookboek voor kinderen. De inspiratie haalde Keet Smakelijk uit het feit dat maar 1% van de Nederlandse kinderen voldoende groente eet.

Lees verder...

Boekrecensie Werk maken van spelen

09/02/2016

In haar boek ‘Werk maken van spelen’ houdt Froukje Hajer een warm pleidooi voor meer tijd en ruimte voor kinderen om te spelen. Als kinderen minder kunnen spelen, missen zij een essentieel deel van hun opvoeding. 

Lees verder...

Boekrecensie: Overgewicht en obesitas bij kinderen

28/04/2015

Kinderarts-endocrinoloog Edgar van Mil van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ontwikkelingspsycholoog-systeemtherapeut Arianne Struik laten in het boek Overgewicht en obesitas bij kinderen zien dat het mogelijk is om overgewicht bij kinderen succesvol aan te pakken en dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Lees verder...

Ella's Kitchen - het Kookboek

13/04/2015

Recent verschenen het kookboek Ella’s Kitchen - 100 inspirerende recepten voor kleine en grote chefs.

Lees verder...