Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Mag ik nog een hapje

29/11/2016

Francesca van Berk, bekend van de foodblog Francesca Kookt heeft begin dit jaar een nieuw boek uitgebracht “ Mag ik nog een hapje” een praktisch handboek voor ouders over kindervoeding.

Veel ouders vinden gezonde voeding een grote uitdaging in de opvoeding. Er zijn maar weinig kinderen die alles van nature zomaar willen eten of het willen proberen. Francesca deelt in haar boek haar eigen ervaringen van haar zoektocht als moeder, die ze vijfjaar geleden begon. Als jonge moeder en ervaringsdeskundige stimuleert ze andere ouders om hun eigen weg te vinden. Het motto van Francesca is 'Eten is genieten'. In haar boek legt ze heel goed uit hoe ouders dit kunt bereiken. En heel belangrijk op zo'n manier dat het ook leuk blijft en geen dagelijkste strijd aan tafel hoeft te zijn.

Uitgangspunt
Francesca’s uitgangspunt is dat ouders op zichzelf moeten leren vertrouwen en om zoveel mogelijk zelf klaar te maken en vooral weg te blijven bij bewerkte kant-en-klaar producten. Haar streven is dat 80% van de voeding verantwoord is, zodat er nog 20% overblijft voor uitzonderingen.

Creatief en praktisch
Het boek is ingedeeld naar leeftijd en gaat van start met het belang van voeding tijdens de zwangerschap tot aan het eerste levensjaar. De bijpassende recepten en weekmenu’s bieden een duidelijk handvat voor het aanleren van gezonde eetgewoontes in deze levensfase. Francesca helpt ouders vervolgens door de ik-lust-niet-fase heen en denkt hierbij aan alle verschillende eetmomenten, van ontbijt, lunch en diner tot aan de feestjes en natuurlijk ook tips om uit eten gaan met de kinderen. Erg leuk  vinden we de recepten om zelf fristi en chocomel te maken en het feit dat ze  het eetdagboek van haar eigen kleuter  heeft laten analyseren door een diëtist. Het boek is geïllustreerd met mooie foto’s en creatieve recepten, deze zijn eenvoudig te bereiden en toegankelijk voor het hele gezin. Er is ook een duidelijke rol weggelegd voor het belang van beweging en er is veel aandacht hoe je kinderen  kunt betrekken bij het bereiden van eten.

Wat vinden wij ervan?
Francesca laat zien dat gezond en gevarieerde kindervoeding niet moeilijk hoeft te zijn als ouders op zich zelf leren te vertrouwen en tijd investeren in een goede basis. De praktische tips en de 120 recepten en de dagmenu’s maken het boek compleet.
Mag ik nog een hapje? Francesca van Berk ISBN 9789400507258 telt 192 pagina’s en is verkrijgbaar voor €19,99 en bij de aanschaf is er ook een code voor een digitale editie van dit kookboek beschikbaar.

Terug naar het overzicht