Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Autisme en Koken, 20 recepten

12/09/2011

Een aanrader als u met jongeren (9-16 jaar) met autisme te maken heeft: “Autisme en koken, 20 recepten”. Dit kookboek staat vol met stap-voor-stap instructies en foto’s van elke handeling.

Zelfs aan een aanvinkkaart met keukenspullen is gedacht. Kinderen kunnen bij de recepten afstrepen welke opdrachten ze hebben uitgevoerd. En toch blijft het boek mooi, want ze kunnen het weer uitvegen. Achter in het boek zitten techniekkaarten met voorbeelden. Hoe breek je bijvoorbeeld een ei en hoe werk je met maatschepjes. Of hoe verhit je iets au bain marie. Verder zijn er zijn geen afkortingen gebruikt en er worden zo min mogelijk keuzemogelijkheden (zoals: neem een vergiet of een zeef) gegeven. De recepten, van bananenmilkshake tot vlindercakejes en lasagne, zijn kindvriendelijk en lekker.
Een boek dat uitblinkt in duidelijkheid en visuele communicatie moet dan ook wel gemaakt zijn door experts. Twee autisme-specialisten hebben het boek gemaakt: de één gespecialiseerd in vormgeving (Marco Harzing). De ander, drs Karen den Dekker, is (kook)pedagoog. Sinds 2006 geeft ze kookles aan kinderen van de basisschool en aan jongeren met autisme. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in de begeleiding van autistische kinderen. Zij heeft een dochter en een zoon. Haar zoon heeft autisme.
Autisme en Koken, 20 recepten. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren, Karen den Dekker, Graviant Educatieve, ISBN 9789075129946, 49 pagina’s, € 24,95

Terug naar het overzicht