Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Ontrafelen van voedingshypes en meer... Literatuur en ontwikkelingen rond baby-& kindervoeding snel op waarde kunnen beoordelen

16/11/2018

De NKD organiseert een scholing over hoe je de wetenschappelijke literatuur en het onderzoek op het gebied van kindervoeding kunt inschatten en beoordelen. 

Lees verder...

Interview - Recent is Blue Band op de markt gekomen met Blue Band Fruit & Groente Spread

13/02/2018

Over deze nieuwe producten interviewde Nieuwsoverkindervoeding, Willeke Goossens werkzaam bij Unilever als voedingskundige. 

Kun je ons uitleggen wat Blue Band Fruit & Groente Spread is?
Blue Band Fruit & Groente Spread is een heerlijk nieuw type broodbeleg te vinden in het zoet broodbelegschap. 

Lees verder...

Interview met babyconsulent Esther van Bloemen-Bartels

10/10/2017

Recent sprak nieuwsoverkindervoeding met Babyconsulent Esther van Bloemen-Bartels over het uitbrengen van een gratis E-book geschreven voor ouders die per fles gaan voeden waar ook zorgprofessionals erg enthousiast over zijn.

Lees verder...

Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

09/05/2017

Food2Smile brengt verantwoorde snoepjes en snacks voor kinderen en hun ouders op de markt. Het zijn producten zonder toegevoegde nonsens. Recent interviewde Nieuwsoverkindervoeding.nl Miriam Bouwens de oprichtster van Food2Smile. Het bedrijf is sinds 2015 actief en zet de nodige stappen.

Lees verder...

Au, ik heb buikpijn! over buikklachten bij kinderen

13/04/2017

Doelgroep: kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen en (kinder)dietisten

Datum: 13 april te Driebergen

Meer info: Scem.nl 

Lees verder...

Interview over functionele buikpijn met Merit Tabbers

02/03/2017

Nieuwsoverkindervoeding interviewde dr. Merit Tabbers, kinderarts-MDL in het AMC over de  NVK-richtlijn Functionele buikpijn bij kinderen (eind 2015 gepubliceerd). Tabbers was de projectleider en voorzitter van de werkgroep voor genoemde richtlijn.  

Lees verder...

Kinder(di)eetcreatie

12/04/2016

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Katinka de Nennie een van de (kinder)diëtisten betrokken bij De Kinder(di)eetcreatie. 

Lees verder...

Interview met Louise Witteman over mondgezondheid bij kinderen

08/03/2016

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Louise Witteman, diëtist en actief op het gebied van voeding en mondgezondheid. Louise Witteman is ook de schrijfster van het boek voeding en mondgezondheid.

Lees verder...

Interview met Berber Vlieg, onderzoeker in het Kinder Allergie Centrum EKZ AMC, en diëtist bij Vlieg & Melse Diëtisten, praktijk voor voedselovergevoeligheid te Arnhem.

09/06/2015

Nieuwsoverkindervoeding is nieuwsgierig naar de ideeën van Berber Vlieg in het kader van de recent verschenen studie naar pinda-allergie. Hoe sta jij tegenover de uitkomsten van dit onderzoek?

Lees verder...

Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

21/04/2015

Recent is Food2Smile met gezonde snoep en snackproducten op de markt gekomen. Snoepen en snacken zonder nonsens is de slogan. Nieuwsoverkindervoeding interviewde Miriam Bouwens.

Lees verder...