Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Interview - Recent is Blue Band op de markt gekomen met Blue Band Fruit & Groente Spread

13/02/2018

Over deze nieuwe producten interviewde Nieuwsoverkindervoeding, Willeke Goossens werkzaam bij Unilever als voedingskundige. 

Kun je ons uitleggen wat Blue Band Fruit & Groente Spread is?
Blue Band Fruit & Groente Spread is een heerlijk nieuw type broodbeleg te vinden in het zoet broodbelegschap. 

Het recept bestaat voor minstens 70% uit fruit, groente en peulvruchten. Er blijft dus weinig ruimte over voor andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld extra (kristal)suiker. We voegen dan ook geen suiker toe, ook niet in de vorm van glucosestroop of dadel(stroop). Natuurlijke suikers vanuit het fruit (en groente) zorgen al voor een voldoende heerlijk zoet karakter.

De spreads zijn verkrijgbaar in drie heerlijke, kleurrijke varianten:

  • Aardbei & bietjes (Roze)
  • Abrikoos & pompoen (Geel)
  • Appel en Wortel (Oranje)

Wat is de aanleiding voor het op de markt brengen van de fruit & groente spreads?
Het blijkt lastig om te variëren met broodbeleg dat binnen de voedingsadviezen past. Zo is er natuurlijk notenpasta (zonder toegevoegd zout en suiker), ei, hummus, en je kunt naar hartenlust je brood beleggen met fruit en groente (wederom zonder toevoeging van zout of suiker). Ook is kaas kaas (20+, 30+) een prima keuze, maar niet voor kinderen van 0-4 jaar vanwege het relatief hoge zoutgehalte. Vaak wordt er toch al snel gegrepen naar opties die net wat meer suiker, verzadigd vet of zout bevatten, gewoon om te kunnen variëren. Blue Band zag hierin een mooie kans om een verantwoord (zoet) broodbeleg te ontwikkelen als aanvulling op het huidige assortiment.

Mooie producten, hoe kun je deze gebruiken?
Naast het smeren op de boterham kun je er nog veel meer mee! Denk maar eens aan het dippen van soepstengels, of zelfs stukjes komkommer of wortel. Lekker als tussendoortje! Het is ook ideaal op cupcakes of cakes ter vervanging van ‘botercreme’.

En tenslotte: Waar zijn de spreads verkrijgbaar?
De Spreads zijn al verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo en zullen geleidelijk aan instromen bij de verschillende Superunie supermarkten.

Wat vinden wij ervan?
Nieuwsoverkindervoeding heeft de producten geproefd en is er erg enthousiast over. De smaak van fruit en groente komt goed tot zijn recht en de spreads smaken goed. De spreads zijn een mooie aanvulling in het broodbelegschap.

Terug naar het overzicht