Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Blog

Blog - De magie van darmbacteriën

13/12/2016

Wat is een goede darmgezondheid en hoe wordt deze beïnvloed?

Lees verder...

Vroegtijdige introductie van pinda bij hoog risico kinderen?

27/09/2016

Als je 20 jaar geleden in een klas vroeg wie kent er iemand met voedselallergie was er bijna niemand die zijn hand opstak. Anno 2016 zien we een heel ander beeld, en neemt  vooral pinda- allergie toe. Er wordt geschat dat zo’n 4-6% van de kinderen te maken heeft met voedselallergieën. 

Lees verder...

Overdracht eerstelijn voor efficiëntere zorg

09/12/2014

De zorg en begeleiding van kinderen met sondevoeding vindt meestal in het ziekenhuis plaats. Zodra kinderen naar huis gaan is continuering van de zorg poliklinisch.

Lees verder...

Eetgedrag middelbare scholieren

10/11/2014

Wie ´s ochtends door de supermarkt loopt herkend het vast wel.

Lees verder...

Blog Voeding en nazorg prematuren

14/10/2014

Gedurende de eerste levensweken is optimale voeding van levensbelang voor de te vroeg geborene. In het ziekenhuis wordt nauwlettend de groei in de gaten gehouden en de intake op grammen nauwkeurig gemonitord. En dan is de dag aangebroken dat het kindje naar huis mag.

Lees verder...

Kinderen vaker tanderosie

08/09/2014

De dag beginnen met een glas vers geperste sinaasappelsap bij het ontbijt. Daarna tandenpoetsen en naar school of aan het werk. 

Lees verder...

Bordje leeg eten!

11/08/2014

Zoals waarschijnlijk gelezen in eerdere blogs deel ik graag leuke uitspraken van kinderen gerelateerd aan eten en drinken.  Zo geniet ik ook deze zomervakantie weer van de uitspraken van de kinderen om mij heen.

Lees verder...

Hoi vakantie, dag structuur!

07/07/2014

Het schooljaar2013/2014 zit er alweer (bijna) op. Voor Noord-Nederland is de zomervakantie al begonnen.

Lees verder...

Start op jonge leeftijd

10/06/2014

Onlangs las ik in het boek Eetsprookjes van Huib Stam dat meisjes vroeger op de huishoudschool leerden hoe een verse gezonde maaltijd te bereiden voor het gezin. Hoe leren we tegenwoordig wat gezond eten is? Waarschijnlijk deels uit de eigen opvoeding.

Lees verder...

Laat je inspireren

13/05/2014

Op 19 juni 2014 is het tweede inspiratie-event Kind & Gezondheid. In Soest komen gezondheidsprofessionals, zoals kinderdiëtisten en gewichtsconsulenten, bijeen voor inspiratie en om kennis op te doen om kinderen en ouder(s) te motiveren tot een gezondere leefstijl. Het inspiratie-event biedt daarnaast ondernemers een podium voor nieuwe initiatieven. Voor deze blog heb ik de organisatie van het inspiratie-event geïnterviewd.

Lees verder...