Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Blog

Laat je inspireren

Op 19 juni 2014 is het tweede inspiratie-event Kind & Gezondheid. In Soest komen gezondheidsprofessionals, zoals kinderdiëtisten en gewichtsconsulenten, bijeen voor inspiratie en om kennis op te doen om kinderen en ouder(s) te motiveren tot een gezondere leefstijl. Het inspiratie-event biedt daarnaast ondernemers een podium voor nieuwe initiatieven. Voor deze blog heb ik de organisatie van het inspiratie-event geïnterviewd.

Het event is een informatief en inspirerend initiatief van Geke Zandringa en Jacqueline Philippo, de namen achter de Kindervoedingswijzer.nl. Zij signaleerden dat er in de wereld van kindervoeding goede en mooie initiatieven zijn. Vaak erop gericht om  kinderen gezonder en bewuster te laten eten.  Een nieuw voedingsmiddel, een website of app of een kindervoedingsparty. Er is veel te doen in de wereld van kindervoeding.

Mooie ideeën komen niet altijd van de grond. Waarom niet, vraag ik mij tijdens het interview af. “Je moet er voor gaan”, aldus Geke Zandringa. “Het is uiteindelijk een kwestie van gewoon doen om van een idee te komen tot een product. Gezondheidsprofessionals hebben het druk en  worstelen hiermee”, is haar ervaring. “Om hierbij te helpen reiken we tijdens het event concrete tools aan om het eigen ondernemerschap te verbeteren”.

Kindervoedingsparty
Naast een plenaire sessie wordt het event ingevuld met workshops voor het opdoen van nieuwe vaardigheden. Waarmee de deelnemers uiteindelijk ook in de dagelijkse praktijk zelf mee aan de slag kunnen. Als voorbeeld het nieuwe initiatief ‘de Kindervoedingsparty’ dat op deze dag een feestelijke introductie krijgt. Kindervoedingsparty’s zijn bijeenkomsten waarbij ouders aan de keukentafel antwoorden krijgen op hun vragen over kindervoeding.

Inspiratie-markt
Op de inspiratie markt kan men zich laten informeren over nieuwe producten en ontwikkelingen. Vorig jaar heb ik daar onder andere kennis gemaakt met het nieuwe voedingsmiddel ´Groentefriet´ en het boek `Wereldeters´ van Marjolijn de Vlaam. Zij is tevens initiatiefnemer van ‘Mijn Kidseetexperiment’. Ik ben benieuwd naar haar nieuwe initiatief welke besproken gaat worden tijdens de workshop en naar de andere nieuwe initiatieven die dit jaar een podium krijgen.

3e Wijzer-compliment
Verder wordt alweer het derde Wijzer-compliment uitgereikt. Een aanmoediging voor een inspirerend initiatief op gebied van gezin en gezondheid. Wordt het ‘The good Family’, ‘Questionmark’ of de ‘Huiskamer Bootcamp Junior’? Voor meer informatie over deze projecten en het uitbrengen van je stem zie kindervoedingswijzer.nl.

Ben je op zoek naar (nieuwe) inspiratie, ben je enthousiast over kindervoeding en wil je dat delen met collega’s of op andere wijze aan de slag gaan met kindervoeding? Mij is wel duidelijk geworden: het inspiratie-event Kind & Gezondheid 2014 biedt dit. Aanmelden voor het event kan via www.kindervoedingswijzer.nl. Wie weet treffen we elkaar daar.

Brenda Glas, Consultancyinkindervoeding

Terug naar het overzicht
comments powered by Disqus