Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Interview met Kirsten Toeset eigenaar/oprichtster van de Kleine Keuken

13/01/2014

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Kirsten Toeset, zij ontwikkelt onder de naam de Kleine Keuken, gezonde, lekkere en biologische baby- en kindermaaltijden voor kinderen vanaf 4 maanden tot 2 jaar.

Wat is de Kleine Keuken precies?
De Kleine Keuken maakt gezonde biologische baby- en kindermaaltijdjes. Kirsten benadrukt specifiek dat de Kleine Keuken staat voor 0% toevoegingen, 100% biologisch en 1000% smaak. Het assortiment bestaat nu uit  pure hapjes en maaltijdjes voor kinderen van 4-6 maanden, 7-10 maanden en 10+ maanden.
“Kirsten is ervoor ouders die echt iets gezonds met veel smaak aan hun kindje willen geven, ook als je de producten als ouders proeft moet het als smaakvol worden ervaren”. De producten zijn nu te koop bij geselecteerde winkels o.a de Estafette winkels en via een aantal webwinkels. In de winkels zijn de producten te vinden in de koeling. “Doordat we niet steriliseren blijven smaak en voedingswaarden beter bewaard”

Hoe is de Kleine Keuken onstaan?
“Het idee van de Kleine Keuken is ontstaan toen ik nog werkte als ‘drukke carriere’ vrouw en geen tijd had om te koken voor mijn kindje. Potjes geven wilde ik niet omdat de smaak daarvan ronduit smerig is. Ik kon geen alternatief vinden dat gezond en lekker genoeg was om aan mijn kindje te geven op de momenten dat ik even geen tijd had om te koken. Dit heeft me doen besluiten om zelf stappen te zetten en zo is het idee van de Kleine Keuken geboren. Na het testen van de nodige recepturen, het zoeken van een keuken voor het maken van de producten en het kiezen van een passende verpakking is de Kleine Keuken uiteindelijk afgelopen najaar van start gegaan”.

Hoe zie je de toekomst van de Kleine Keuken?
Kirsten wil met de Kleine Keuken vooral een bron van inspiratie zijn voor ouders. Zodat ouders weten wat goed is voor hun kleintje en hun kinderen leren wat lekker en smaakvol is. Na deze eerste range van maaltijdjes is het plan om in de toekomst meer producten en andere smaken te introduceren. Goed om te weten is dat de Kleine Keuken werkt met ingrediënten van Nederlandse afkomst en Nederlandse boeren.

Terug naar het overzicht