Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

09/05/2017

Food2Smile brengt verantwoorde snoepjes en snacks voor kinderen en hun ouders op de markt. Het zijn producten zonder toegevoegde nonsens. Recent interviewde Nieuwsoverkindervoeding.nl Miriam Bouwens de oprichtster van Food2Smile. Het bedrijf is sinds 2015 actief en zet de nodige stappen.

Miriam, wat was de aanleiding om Food2Smile te beginnen?
Food2Smile komt voort uit Lifestyle Junior en Afvallen Junior. Met deze methodiek overgewicht heb ontwikkeld voor kinderen met overgewicht werken diverse consulenten in het land en of wij nu consulten hebben of voor een zaal staan om voorlichting te geven, er zijn een paar vragen die altijd terugkomen. Eén daarvan is: maar ze willen ook een keer snoepen en wat kan ik ze dan geven dat niet direct een suikerbom is of vol staat van de rode E-nummers? Uitgaande van de principes van Lifestyle Junior zocht ik naar alternatieven die in élk geval geen toegevoegde suikers bevatten en geen rood geclassificeerde E-nummers. Ik vond niks. Alleen in de bio-winkels snoep met biologische rietsuiker of elders snoep met aspartaam, Acesulfaam-K etc. Volgens mijn eigen richtlijnen kwamen die niet in aanmerking dus ben ik internationaal op zoek gegaan en na veel research is toen Food2Smile geboren. 

Kun je ons aangeven wat de recente veranderingen zijn binnen Food2Smile?
Nou, heb je even?! Ik kan je zeggen het knalt hier! We zijn nu in ons 3e jaar en dit wordt het jaar van onze doorbraak. In november hebben we besloten om onze verpakkingen aan te passen naar een uitstraling met een veel grotere fun-factor. Dat bleek een enorm goede zet. Ook zijn we diverse samenwerkingen aangegaan met Vendingland en Vrumona. Met als resultaat een een compleet eigentijdse formule die breed inzetbaar is. Er komt een Food&Drinks2SMile vendingmachine met alléén maar verantwoorde producten. Het assortiment is Voedingscentrum proof en voldoet aan alle eisen voor de Gezonde School- en Sportkantine. De lancering is 13 mei in Roosendaal. De weken daarna volgen nog 9 testlocaties en daarna gaan alle drie de partijen het concept overal in de markt zetten.

Waarom is het interessant voor een zorgprofessional om de Food2Smile producten te adviseren?
Neem bijvoorbeeld onze Kandies en Twisters. Hiermee hebben we snoepjes en lolly’s die het tandglazuur niet aantasten, minder dan 1 Kcal bevatten en gemaakt worden met alleen maar natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Deze serie is zelfs geschikt voor diabetici. Hoe fijn is het dat deze groep kinderen ook een keer iets leuks kunnen snoepen.
Of neem onze gummiebeertjes die we zonder gelatine maken zodat ze ook aan veganisten of mensen die Halal eten ze kunnen eten. Of onze chocosmiles met 25% minder calorieen dan de bekende M&M’s maar precíes hetzelfde smaken.
De lijst met voordelen is te lang om hier op te noemen, kijk op onze site maar eens naar de claims per product en de infographic die we gemaakt hebben met de verschillen tussen onze producten en die van anderen. Eye-openers…

De missie van Food2Smile is Eten waar je positieve energie van krijgt en een glimlach ontlokt. Kun je ons hier meer over vertellen?
We willen gewoon heel graag bewijzen dat snoepen echt beter kan, minder belastend voor je lichaam en dat zonder toegevoegde suikers eigenlijk de norm zou moeten zij maar dat ook kán zijn. Niet snoepen is voor vrijwel niemand een optie dus dan kun je snoep maar beter verantwoorder maken. Zo help je meer aan het grote probleem van obesitas dan je kop in het zand te steken en te blijven prediken dat snoepen niet zou moeten. Met ons concept maak je grote  sprongen richting gezonder maar ook dan zeggen we: ook verantwoord snoepen doe je met mate.

Waar zijn de Food2Smile producten te krijgen?
Onder andere bij de Plus, bij Sligro, DeliXL, heel veel school- en sportkantinecateraars, de Apenheul, Body & Fit,  de Glutenvrijemarkt, suikervrij webshop, en in onze eigen webshop.

Terug naar het overzicht