Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Voeding en mondgezondheid

10/11/2014

Het boek Voeding en mondgezondheid is een praktische handleiding voor professionals, over de rol van voeding in de mondgezondheid.

Welke rol speelt voeding bij mondgezondheid? En wat is de invloed van een voedingsadvies op problemen in de mond? Dit boek behandelt een breed scala aan onderwerpen, op het grensvlak van tandheelkunde en voedingsleer. Belangrijk voor de mondgezondheid van het jonge kind zijn de preventie van cariës en tanderosie. Bij de preventie is aandacht nodig voor het aantal eetmomenten en de keuze van voedingsmiddelen. Ook eetproblemen, glazuurafwijkingen en afwijkend mondgedrag zoals duimzuigen en mondademen worden beschreven. Diëtist Witteman geeft wetenschappelijk onderbouwde informatie en heeft input gebruikt van een groot aantal gespecialiseerde zorgverleners en wetenschappers uit het werkveld. Mede daardoor geeft het boek een goed overzicht van onderwerpen die spelen op dit gebied.

Voeding en mondgezondheid, Praktische handleiding voor (para)medici. Louise Witteman, onder redactie van Majorie Former-Boon, 288 pagina’s, €19,95, ISBN 9789081864923,Uitgeverij De Vrije Uitgevers, Boek bestellen kan hier

Lees ook de blog kinderen vaker tanderosie

Terug naar het overzicht