Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Nieuwsoverkindervoeding sprak met Barbara Pruim, actief binnen de stichting kind en voeding

09/10/2012

Barbara Pruim is de bevlogen voorzitter van de stichting kind en voeding.  

Zij vertelt enthousiast waarom de stichting kind en voeding een jaar geleden is opgericht: “het belangrijkste is om (groot) ouders en kinderen bewust te maken van het belang van het eten en drinken van natuurlijke voeding voor de gezondheid”

Nieuw initiatief
Barbara praat vol trots over dit initiatief en is blij met het feit dat er nu,  na een jaar hard werken, inmiddels 35 professionals verspreid door het land zich bij de stichting hebben aangesloten. De professionals zijn veelal natuurdiëtisten, -voedingskundigen en gewichtsconsulenten en zijn verzorgen in hun eigen regio voorlichting en gastlessen over gezonde, eerlijke voeding.

Wat is de gedachte achter dit initiatief?
Barbara Pruim vertelt dat de stichting is ontstaan uit bezorgdheid over wat producenten en supermarkten als "gezond" aanbieden. Heel veel kinderen eten te veel suiker, zout, foute vetten, kleur-, geur- en smaakstoffen (E nummers), waardoor ze of te dik worden, of moe of juist erg druk worden. Uit ervaring is gebleken dat als kinderen meer natuurlijke producten eten en drinken, zij zich veel beter gaan voelen. Het doel is dan ook om samen met de aangesloten professionals zoveel mogelijk (groot)ouders en kinderen te bereiken met de boodschap om je bewust te zijn van wat je eet en wat dit voor invloed heeft op je gezondheid.

Ook interesse om je hiervoor in te zetten neem dan contact op met de stichting kind en voeding.

Terug naar het overzicht