Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Interview met Ingrid, de moeder achter het bedrijf Madaga

10/04/2012

Madaga, waar staat het bedrijf voor?
Madaga is de online traiteur voor kleintjes. Wij willen kindjes leren genieten van echt eten en ouders wat tijd teruggeven. Tijd die ze aan tafel door kunnen brengen met hun gezin.

Waar Madaga letterlijk voor staat is Max, Daan en Gabriel. Dit zijn de namen van mijn zoon en de zoons van Gait de mede-oprichter.
 
Wat is de inspiratie en filosofie achter Madaga?
Als klein meisje rende ik door de moestuin van mijn oma, midden in de Bourgogne. De zoetige, rauwe erwten en sappige aardbeien waren overal. Ik speelde er in de keuken, waar mijn oma de heerlijkste gerechten bereidde. Daar, op het Franse platteland, leerde ik genieten van echt eten: eten dat van nature goed voor je is.
Toen ik zelf moeder werd, wilde ik die ervaring doorgeven. Samen koken, samen met mijn zoon genieten van de onweerstaanbare geuren, de kleuren, de smaken en het maken. Maar ik realiseerde me al snel dat de tijden veranderd zijn. Te ingewikkeld, voor een bordje vers, écht eten.
 
Hoe is het assortiment ontstaan en opgebouwd?
Onze gerechtjes zijn opgedeeld in drie verschillende fases. Voor kindjes van vier maanden maken we zachte purees, voor kindjes van zes maanden zorgen we dat alles geprakt is. Denk dan aan visgerechtjes, Italiaanse pasta, stamppotjes, ontbijtjes en tussendoortjes. Vanaf twaalf maanden snijden we de ingrediënten in kleine stukjes. Voor deze groep hebben we ook cakejes-met-verstopte-groenten. En om het compleet te maken hebben we één-en-al-groentensauzen voor het hele gezin en sandwichspreads-propvol-groenten die heerlijk smaken tijdens de lunch. Ook op de boterham van ouders.

Wat zijn de kenmerken van het assortiment?
Alles is vers, duurzaam en we variëren veel. Daarom vind je in onze keuken quinoa, couscous, een curry, viskoekjes en polentasticks. Daarnaast voegen we geen conserveringsmiddel toe of zout en ook geen suiker. Alleen een piepklein beetje in onze cakejes, want het blijven toch cakejes. 

Hoe en waar zijn de producten verkrijgbaar?
Onze producten zijn online te bestellen via www.madaga.nl. Momenteel bezorgen we in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Den Haag. Langzaam breiden we steeds een stukje uit. Verder liggen we in Marqt, de duurzame supermarkt van Nederland (in Amsterdam, Haarlem en Den Haag).
 
Waar is meer informatie over Madaga te vinden?
Op www.madaga.nl vind je een hoop informatie. Daar kun je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Handig, want als ons bezorggebied uitbreidt, vertellen we dat natuurlijk meteen. En we zijn te vinden op facebook en Twitter.

Terug naar het overzicht