Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Ons mooie voedselboek

05/05/2017

Lisette en Ria de Jong nemen kinderen vanaf 8 jaar mee op een eerlijke voedselreis. Hoofdpersoon Pepijn en zijn hondje Pepper laten kinderen aan de hand van een boodschappenlijstje, kennismaken met de route die ons voedsel maakt. Kinderen leren door deze verhalen spelenderwijs over ons dagelijkse eten. Er is in het boek ook veel aandacht voor duurzaamheid, zo wordt er duidelijk uitgelegd wat ‘biologisch’ en ‘fair trade’ betekent.

Creatieve doe- dingenEr komen in totaal zeven onderwerpen aan bod en elk onderwerp bevat creatieve ‘doe-dingen’ zoals recepten, quizjes en goocheltrucs. Door de mooie illustraties van Jenny Lindhout is elke bladzijde een feest om te zien.

Wat vinden wij ervan
Ons mooie voedselboek is een informatief boek over voedsel. Het wekt bij kinderen op een speelse manier interesse over ons dagelijkse eten. Het is schitterend geillustreerd met interessante weetjes en leuke doe-dingen. Het boek is een inspirerend kijk, lees en doeboek voor thuis  en op school, omdat het uitdaagt om zelf aan de slag te gaan met de leuke doe –opdrachten.

Ons mooie voedselboek van Lisette en Ria de Jong ISBN 9789050115834  telt 48 pagina’s en is verkrijgbaar voor € 19,95. Bestellen kan hier.

Terug naar het overzicht