Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Het Voedsellabyrint

24/11/2014

Het voedsellabyrint zet aan tot nadenken over ons eetgedrag. Daarnaast worden veel praktische tips gegeven om gezonder te eten.

Inzichten veranderen voortdurend. De ene dieethype volgt de andere. Wie vertelt er in dit doolhof hoe je gezond kan eten?
Het Voedsellabyrint wil duidelijkheid scheppen. Niet met kant-en-klare antwoorden, maar door mensen aan het denken te zetten. Door te laten zien welke factoren een rol spelen in ons eetgedrag en aan te geven hoe deze te beïnvloeden zijn. Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid en Jutka Halberstadt is psycholoog-onderzoeker, beide aan de VU Amsterdam. Het boek schreven ze samen, met inzichten vanuit beide disciplines. Want hoewel kennis over voeding belangrijk is, worden veel keuzes onbewust gemaakt, onder invloed van omgevingsfactoren. Naast de eigen verantwoordelijkheid, pleitten de auteurs dan ook voor een gezamenlijke aanpak.Het boek geeft een groot aantal praktische tips, waar de lezer direct mee aan de slag kan.

Het voedsellabyrint, Een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt, 192 pagina’s, € 17,99, Atlas Contact, 2014, ISBN 9789045027159. Ook verkrijgbaar als e-book voor  €14,99. Bestellen kan hier.

Recensie met dank aan Caroelien Schuurman Schuurmanfoodconsultancy

Terug naar het overzicht