Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Helpkids Eten

11/12/2011

Goed leren eten loopt niet altijd van een leien dakje. Veel ouders hebben dan ook vragen: ‘Hoe stap ik over op vaste voeding?’, ‘Moet mijn kind altijd zijn bord leegeten?’, Hoe zorg ik dat eten geen machtsstrijd wordt?’, ‘Hoe leer ik mijn kind drinken uit een beker?’ Deze en veel andere vragen komen aan bod in het boek “Helpkids Eten”.

Dit boek  is onderdeel van de praktische reeks boeken “Helpkids” over belangrijke opvoedingskwesties. Het boek is geschreven door Julie Verfaillie. Zij was lange tijd verbonden aan de eetkliniek van het Universitair ziekenhuis Leuven, waar ze in een multidisciplinair team kinderen met diverse eetproblemen hielp. Het boek behandelt uitdagingen, moeilijkheden en plezierige aspecten van het leren eten bij gezonde kinderen. De papieren versie verscheen al in 2008, maar sinds kort is er ook een digitaal boek verkrijgbaar.

Helpkids Eten is ingedeeld in 3 hoofdstukken:

  • Leren eten, zoveel meer dan voedsel opnemen. Dit hoofdstuk behandelt vooral eetgewoonten, gezelligheid aan tafel, knoeien hoort erbij, het goede voorbeeld geven en verslikken.
  • Hapje voor hapje, wat je kind op welke leeftijd leert. In dit hoofdstuk is onder andere aandacht voor borst- en flesvoeding, leren eten van een lepel en wat geef je aan vaste voeding.
  • Wanneer eten moeilijk gaat. In dit laatste hoofdstuk worden vooral tips gegeven zodat ouders bepaald minder wenselijk eetgedrag van hun kind (zoals selectief eten, weinig eten of niet zelfstandig eten) om kunnen buigen.

Het boek is vooral heel praktisch en kan veel ouders van baby’s, peuters en kleuters nuttige informatie en tips bieden. Het is wel jammer dat er vaak in de gebiedende wijs gesproken wordt. Helpkids Eten, Julie Verfaillie, Uitgeverij Lannoo, 120 blz., 5,02 MB, ISBN 9020935658, € 8,95 voor de digitale versie. Bestellen klik hier...

Terug naar het overzicht