Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Eten voor je kind

14/10/2014

Eten voor je kind is een kook- en voedingsboek voor (aanstaande) zwangeren en jonge ouders.

Het boek geeft wetenschappelijk onderbouwde praktische- en achtergrondinformatie over voeding voor, tijdens en na de zwangerschap. Het is een prettig leesbaar, mooi geillustreerd boek met heerlijk uitziende recepten en interessante interviews.
De intentie van de schrijvers is om as. Ouders (ook advies voor de as vaders), de zwangere en de ouders van een jong kind uit te leggen waarom het belangrijk is en ook de moeite loont om aandacht te besteden aan wat ze eten in deze periode van hun leven. Het boek is een pleidooi om het jonge kind een goed voedingspatroon aan te leren en het niet al direct op achterstand te zetten. Het is de periode waarin door eetgedrag de basis wordt gelegd voor de manier waarop het kind voedsel in zijn lichaam verwerkt en wat het lekker gaat vinden. Meer informatie is ook te vinden op www.etenvoorjekind.nl
Eten voor je kind, Kook- en voedingsboek voor (aanstaande) zwangeren en jonge ouders, Kees Boer, Annette van Ruitenberg, Régine Steegers-Theunissen (co-auteur), Uitgeverij Fontaine Uitgevers B.V., prijs €19,95, Aantal pagina’s 256, ISBN 9789059565180, Boek bestellen klik hier.

Uit het voorwoord van Dick Swaab, “Dit boek is een prima tegenwicht voor goedbedoelde, maar slecht onderbouwde adviezen die iedereen in deze periode ongevraagd geeft”.

.

Terug naar het overzicht