Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Boekrecensie Easy peasy

11/03/2014

Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn.

Maar het boek is meer, het is geschreven van uit een visie en denkwijze. Het is een handleiding voor ouders in het aanleren van eetgedrag. Goed en gezond leren eten op een positieve manier kost aandacht en tijd. In het boek staan de 7 food rules voor een houvast bij eetgedrag uitgewerkt. Dat zijn 7 haalbare regels waarbij mooi is dat er van uitgegaan wordt dat ouders al erg druk en bezig zijn en het moet passen binnen de mogelijkheden van een gezin. De bevlogen auteurs stellen dan ook dat het allerbelangrijkste is om te kijken en te luisteren naar je kind. Als ouder en/of opvoeder weet je als geen ander wat goed is voor je kind.

Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo baby’s, dreumesen of peuters een gezonde basis te geven. Veel vragen van ouders komen aanbod zoals:
Waarom is het beter om te beginnen met het geven van groente in plaats van fruit?
Wat is het voordeel van een suikervrije start?
En hoe overleef je de twee-is-nee-fase?
Met een uitgebreide filosofie, eenvoudige foodrules, leuke tips, realistische alternatieven en heel veel gemakkelijke recepten. Het boek is prachtig vormgegeven en een inspiratie bron voor goede en gezonde voeding.

Easy peasy, Een gezonde basis voor de allerkleinsten, tekst Claire van den Heuvel & Vera van Haaren (bleubelle.nl), prijs 19,95, pagina’s 160, ISBN 9789023014034, Uitgeverij J.H. Gottmer/H.J.W. Becht BV, Boek bestellen klik hier.

Terug naar het overzicht