Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Zoete Spruiten

10/10/2017

Begin augustus verscheen het kinderboek Zoete Spruiten. Dit boek is gebaseerd op het tv-programma Zoete Spruiten van 24Kitchen. 

Net als in het tv-programma richt het boek zich op de ouders van kinderen die niets lijken te lusten en bang zijn voor onbekende smaken. Kinderen kunnen hun ongezouten mening geven over wat ze wel en niet lekker vinden. Vervolgens gaan de auteurs hiermee aan de slag. Met als doel moeilijke eters kennis te laten maken met nieuwe smaken en texturen. De verschillende gerechten sluiten qua smaak, kleur, textuur en presentatie bij de beleving van kinderen. Ook worden er verschillende tips gegeven - zoals samen koken -  en hoe je van elke maaltijd een feestje kunt maken.

Aansprekende vormgeving voor kinderen
Het boek is leuk vormgegeven met pakkende foto’s van kinderen die met rode of groene kaarten mogen stemmen. Achterin het boek zit een aanvinklijst waar de kinderen de eigen gemaakte recepten kunnen beoordelen.

Wat vinden wij ervan?
Zoete Spruiten is een leuke insteek om moeilijke eters weer aan tafel te krijgen en kennis te laten maken met nieuwe smaken. De recepten sluiten goed aan bij de beleving van kinderen. Hopelijk daagt het boek veel kinderen uit om weer stoere eters te zijn!

Zoete Spruiten van Roberta Pagnier en Jochem van Gelder, ISBN 9789400509412 telt 112 pagina’s en is verkrijgbaar voor €17,99. Bestellen kan hier.

Terug naar het overzicht