Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Boekrecensie Gezond zwanger worden, van kinderwens tot kraambed

09/10/2012

Iedereen hoopt op een gezonde baby. De basis daarvan wordt echter niet alleen tijdens de zwangerschap gelegd maar juist ook daarvoor.

De kennis over die preconceptiezorg heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Een gezonde zwangerschap begint niet bij het eerste bezoek aan de verloskundige, maar veel eerder. Eric Steegers, hoogleraar verloskunde en prenatale geneeskunde, en Anjo Geluk geven in dit boek tal van tips en wetenswaardigheden over een gezonde zwangerschap, over onder andere erfelijke factoren en wat te doen of laten als het niet direct 'lukt' om zwanger te worden. Gezond zwanger worden gaat over wat je als ouder voor en tijdens de zwangerschap kunt doen om de kans op een gezonde baby te vergroten. 
Gezond zwanger worden, Anjo Geluk, Eric A.P. Steegers, 272 pagina's, prijs € 27,95, uitgeverij Atlas Contact, september 2012, bestellen klik hier.

Boekrecensie Het effect van voeding op de gezondheid van je kind

Waarom zou je medicijnen geven, als gezond eten ook helpt?
Veel kinderen hebben een voedselintolerantie of allergie: voor de ouders is dan duidelijk dat die voeding vermeden moet worden.

Maar bij veel ziektes, kwalen en gedragsproblemen wordt de link met voeding helemaal niet gelegd. Terwijl die er heel vaak is. Kelly Dorfman legt van al deze kwalen, van buikpijn tot eczeem, uit wat het verband met voedsel kan zijn, wat een alternatief is en helpt zo medicijngebruik te voorkomen. Want wie wil zijn kind nu medicijnen geven, als anders eten ook werkt? Het effect van voeding op de gezonheid van je kind, Kelly Dorfman, 368 pagina's, prijs €19,95, uitgeverij Kosmos Uitgevers, september 2012, bestellen klik hier.

Terug naar het overzicht