Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Eetproblemen bij kinderen en adolescenten

27/11/2017

Eetproblemen kunnen opduiken op verschillende leeftijden gedurende de ontwikkeling van kleuter tot adolescent. Ze kunnen zowel medische als psychosociale gevolgen met zich meebrengen.

Hoewel het wetenschappelijk onderzoek binnen dit domein het laatste decennium is toegenomen, zijn er nog veel onduidelijkheden en misvattingen met betrekking tot deze problematiek, zowel bij de betrokken gezinnen als bij hulpverleners.

Het boek biedt een gestructureerd en praktijkgericht overzicht van de kennis over eetproblemen bij kinderen en adolescenten. Het biedt professinonals handvatten romd deze thematiek en is gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten.
Het eerste deel van dit boek schetst verschillende eetproblemen in de huidige maatschappelijke context. Vervolgens gaan de auteurs dieper in op belangrijke signalen en richtlijnen voor diagnostiek en behandeling van eetproblemen, zowel bij kleuters, lagere schoolkinderen als jongvolwassenen. Op deze manier biedt dit boek een leidraad voor wie in zijn of haar praktijk of gezin in contact komt met kinderen die het moeilijk hebben op het vlak van eten, gewicht en lichaam.

Wat vinden wij ervan?
Het is een prettig leesbaar boek waarin vele vragen worden behandelt in professionele taal. Dit maakt het boek tot een goed naslagwerk. Zeker een aanrader voor professionals werkzaam met kinderen en adolescenten met eetproblemen

Eetproblemen bij kinderen en adolescenten, Lien Goossens & Ellen Moens, Uitgeverij Acco, ISBN 9789463440158, 152 pagina’s en is verkrijgbaar voor €24,99. Bestellen kan hier.

Terug naar het overzicht