Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Kinderbuik

03/06/2014

Kinderbuik,  lekker in je vel door aandacht, ademen en eten is recent verschenen. Het boek is niet het zoveelste boek over gezond eten met kinderen, het gaat over gezondheid in het algemeen.

Geschreven door Judith Deckers-Kocken, kinderarts voor maag- darm- leverziekten. Het is een fraai en uitnodigend boek met  vol tips, eenvoudige yoga- en meditatie-oefeningen en lekkere recepten in zijn geheel ondersteund met prachtige foto’s.

Voeding als medicijn
Judith Deckers-Kocken deelt in het boek haar ervaringen van de afgelopen 20 jaar. Haar visie is dat ze de mens ziet als een eenheid van lichaam, geest en ziel. Wat kun je zelf doen om je bewust te worden van de oorzaak onder de klacht? Wat kun je doen met behulp van voeding, bewustwording, ademhaling en yoga? Hoe ontwikkel je bewustzijn van wat voeding met je doet, welke voeding bij je past? De rol van voeding als medicijn is hier in het Westen nog sterk onderbelicht.

Judith haar visie is niet alleen van toepassing op kinderen met buikklachten, maar op iedereen en alle aandoeningen. Of je nou kind bent of volwassene, gezond of ziek, een darmaandoening hebt of onverklaarbare buikpijn, een allergie hebt of druk bent, of je helemaal gezond voelt en dit graag zo wilt houden, het boek geeft informatie, tips, oefeningen en recepten om je te laten zien hoe je beter in je vel kan zitten en gelukkig kan zijn.

Het boek is zowel voor de kinderen zelf bedoeld als voor hun ouders, verzorgers en andere mensen die met kinderen te maken hebben. Het is een prettig leesbaar boek doorspekt met tips en oefeningen zoals  aan de slag met het buikschrift, Yoga-oefeningen en vergelijk je ontbijt. Het boek laat zien dat kinderen het beste functioneren als ze er mogen zijn zoals ze zijn.

Praktische gegevens: Kinderbuik, Judith Deckers-Kocken, fotografe Anne Dokter, Aantal pagina’s 192, Prijs €24,99, isbn: 97890 202 11030, isbn e-book: 97890 202 11054, Uitgeverij AnkhHermes, onderdeel van VBK|media, Utrecht, juni 2014. Bestellen Kinderbuik.,

Terug naar het overzicht