Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Lekker Pûh!!!

23/08/2011

Het mooi vormgegeven boek ‘Lekker Pūh!!!’ van Ingrid Stieber is het antwoord op veel vragen als: ‘Waarom heeft mijn kind altijd honger en vraagt het steeds om eten?’ en ‘Wat doe ik als ouder aan het grote tekort aan zelfvertrouwen van mijn kind?’

Ouders van kinderen tussen de 5 en ca. 14 jaar krijgen in dit boek alle inzicht over wat echt gezonde voeding is en hoe zij met veel plezier samen een gezonde leefstijl binnen het gezin kunnen creëren (zonder politieagentje te hoeven spelen).

De methode van Lekker Pūh!!!, die al bestaat sinds 1999, is geen dieet in de traditionele zin van het woord. Het gaat niet om minderen met eten, maar vooral om veel goeds eten en gezonde gewoontes. Niets moet en alles mag zodat je leert bouwen aan zelfvertrouwen van je kind. Hoe moet je etiketten lezen, wat zijn de instinkers (bijv. zogenaamde ‘gezond’ ogende verpakkingen) en hoe zorg je er als ouder voor dat je je kind kunt motiveren zelf te kiezen voor gezond eten en om met plezier dagelijks te bewegen? In de methode en het boek wordt op een speelse manier ingegaan op positief denken en de lichamelijke reacties op voeding en sport. Er wordt er gewerkt met termen die allesomvattend makkelijk binnen het gezin gebruikt worden. Zoals ‘de stopknop’ (die het luisteren naar het verzadigde voedsel stimuleert), het ‘jippiegevoel’ (na het sporten) of de ‘oepsdag’ (voor bijzondere (verjaar)dagen die ‘ongezond’ etend mogen worden gevierd).

Het boek is optimistisch geschreven en daarnaast helder en toegankelijk. Wat oudere kinderen kunnen zelf de hoofdstukken doornemen, ouders lezen het boek met kleinere kinderen. Stap voor stap wordt de voeding aangepast richting een gezond en gewoon eetpatroon. Het boek bevat lekkere recepten en mooie en vrolijke foto’s. Korte ervaringsverhalen en de ‘goed-kauwen-test’ maken dat het boek aanspreekt.
Lekker Pûh!!!, samen met je kind naar een gezond gewicht, Ingrid Stieber, Uitgeverij Terra Lannoo B.V., ISBN 9789089894304, 160 blz, € 19,95.

Terug naar het overzicht