Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Recensies

Augmented reality

10/05/2011

Toegevoegde realiteit, beter bekend als augmented reality (AR), krijgt steeds meer invloed op ons dagelijks leven. Bij augmented reality worden er ter plekke realistische computergegevens aan dagelijkse zaken toegevoegd. Het meest bekende voorbeeld van AR is de applicatie “Layar”.

Het boek “Augmented reality” is bedoeld voor iedereen die op praktische wijze kennis wil maken met de mogelijkheden van augmented reality. Als u hier weinig bekend mee bent, gaat er waarschijnlijk een wereld voor u open! De auteurs, vader en dochter Schuurmans, laten de vele facetten van AR zien. Theorie, vele praktijkvoorbeelden, foto’s en illustraties wisselen elkaar af. Enige interesse en voorkennis is gewenst bij het lezen van dit boek, omdat het anders lastig te volgen is.
Volgens het boek gaat toegevoegde werkelijkheid verder dan het toevoegen van realistische computerbeelden aan de dagelijkse werkelijkheid. Ook apps rekenen de auteus van het het boek tot augmented reality. Apps zijn applicaties die een bepaalde functie op de smartphone, iPad of computer uitvoeren. Er zijn er vele honderdduizenden van en in de medische sector alleen al meer dan 20.000. U kunt er bijvoorbeeld een vademecum mee ophalen, een BMI mee berekenen en de verwachte groei van een kind berekenen.
Ook voorlichting en instructie aan patiënten en cliënten leent zich prima voor AR-toepassingen. Hoe werkt bijvoorbeeld die insulinepen? Een QR-code (quick respons code) op de verpakking kan een instructiefilmpje oproepen dat vervolgens te bekijken is op computer of smartphone.
Het boek behandelt in 14 hoofdstukken de achtergronden, toepassingen en de dagelijkse praktijk van augmented reality, één hoofdstuk is gewijd aan medische toepassingen.
Augmented reality, een praktische inleiding, Ulco Schuurmans en Renee Schuurmans, Van Duuren Media, 256 pagina’s, ISBN 9789059405134, € 24,95. Bestellen klik hier

Terug naar het overzicht