LunchUpdate Januari 2017: groente en fruit op het kinderdagverblijf; pinda-allergie voorkomen...
 
 
 
Het laatste nieuws

Actieplan Anafylaxie voor scholen 
Uit een onderzoek op Delftse scholen bijkt 30% van de bedrijfshulpverleners de symptomen van anafylaxie niet te herkennen en driekwart de verkeerde behandeling toe te passen. Lees hier verder..

Kinderdagverblijf geschikte plek om meer groenten en fruit te leren eten
Het kinderdagverblijf is een prima plek is om kinderen méér groente en fruit te leren eten. Door frequenter groente en fruit aan te bieden, het aantal soorten te vergroten en kinderen enthousiast te maken voor groente en fruit blijkt de consumptie daadwerkelijk te stijgen. Lees hier verder..

Beter leren door beweging
Programma Fit & Vaardig op de basisschool heeft ook na twee jaar nog gunstig effect op spelling en rekenen. Lees hier verder..

Groeimelk draagt bij aan hogere inname van vitamine 
Ijzertekort (ID) en vitamine D-deficiëntie (VDD) komen veel voor bij jonge Europese kinderen als gevolg van een eenzijdig voedingsinname en lage naleving van de vitamine D suppletie aanbevelingen. Lees hier verder..

Vroeg starten met pinda om allergie te voorkomen
De Amerikaanse gezondheidsraad, the National Institute of Health (NIH) heeft een nieuwe richtlijn opgesteld om pinda-allergieën te voorkomen: begin zo vroeg mogelijk met pindaconsumptie. Lees hier verder..

Kan obesitas bij ouders motorische ontwikkeling kind beïnvloeden? 
Er is mogelijk een verband tussen obesitas bij ouders en een vertraagde motorische ontwikkeling van hun kind. Lees hier verder..

Hoge dosis visvetzuren tijdens zwangerschap verkleint kans op astma bij kind
Vrouwen die tijdens het laatste trimester van de zwangerschap een hoge dosis visolie slikken, verkleinen daarmee de kans dat hun kinderen op latere leeftijd astma ontwikkelen. Lees hier verder..

 
 
Symposium Au, ik heb buikpijn

Au, ik heb buikpijn.. .-  Over buikpijn binnen functionele klachten bij kinderen

  • Dinsdag 4 april 2017, Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
  • Donderdag 13 april 2017, Landgoed de Horst, Driebergen  

Voor wie? Kinderartsen, Jeugdartsen, (kinder)diëtisten en andere belangstellenden

Voor meer informatie en inschrijven: 
Klik hier of ga naar de agenda van SCEM.

 
 
Blog Vroegtijdige introductie van pinda bij hoog risico kinderen?

Als je 20 jaar geleden in een klas vroeg wie kent er iemand met voedselallergie was er bijna niemand die zijn hand opstak. Anno 2016 zien we een heel ander beeld, en neemt  vooral pinda- allergie toe. Er wordt geschat dat zo’n 4-6% van de kinderen te maken heeft met voedselallergieën. Pinda- allergie is levensgevaarlijk en geeft vaak bij kleine hoeveelheden al hele ernstige allergische reacties. Dit tot grote schrik van veel ouders en hun sociale omgeving. Wetenschappers doen er alles aan om het mysterie rondom pinda-allergie te ontrafelen en hopen hiermee het tij te kunnen keren. Lees hier verder..

 
 
Brengt u in 2016 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*