Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Hoge dosis visvetzuren tijdens zwangerschap verkleint kans op astma bij kind

10/01/2017

Vrouwen die tijdens het laatste trimester van de zwangerschap een hoge dosis visolie slikken, verkleinen daarmee de kans dat hun kinderen op latere leeftijd astma ontwikkelen

Ruim zevenhonderd vrouwen deden mee aan het onderzoek van de universiteit van Kopenhagen, dat is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine. Hierbij slikte de helft visolie en de andere helft kreeg een placebo.
De onderzoekers analyseerden bloedmonsters van vrouwen op het moment van 24 weken zwangerschap en één week na de bevalling. Vervolgens werd de gezondheidsstatus van het kind voor vijf jaar gevolgd.
Bij vrouwen die 2,4 gram omega-3-supplementen kregen gesuppleerd werd het risico op astma bij het kind met 31 procent verlaagd. Bij vrouwen met lage waardes van EPA en DHA, die deelnamen aan het onderzoek, werd het risico op astma bij het kind zelfs verminderd met 54 procent.
Deze studie toont aan dat er een verband bestaat tussen anti-inflammatoire eigenschappen van omega-3 vetzuren en de lage inname van omega-3 vetzuren in het Westers dieet.

Bron: The New England Journal of Medicine

Terug naar het nieuwsoverzicht