LunchUpdate Mei 2017: vruchtensap en baby's-rijstmelkbaby's- borstvoeding en eczeem...
 
 
 
Het laatste nieuws

Geen vruchtensap voor baby’s
Dat is het advies van de American Academy of Pediatrics (AAP), een Amerikaanse professionele vereniging van kinderartsen. Lees hier verder..

Programma Gezonde peutermonden gestart
Vanaf  april 2017 worden mondzorgcoaches op een aantal consultatiebureaus ingezet ter verbetering van de mondzorg voor peuters. De Hogeschool Utrecht gaat de effecten van dit initiatief onderzoeken. Lees hier verder..

Jeugdartsen bezorgd over 'rijstmelkbaby's'
In België overleed een baby, omdat hij geen babymelk kreeg, maar rijstmelk, graanmelk en havermelk. Ook hier slaan sommige ouders door in hun ambitie om kinderen supergezond te voeden. De wetenschappelijke vereniging AJN Jeugdartsen Nederland maakt zich zorgen. Lees hier verder..

Gezonde gewichtstoename tijdens zwangerschap effectief
De richtlijn voor gewichtstoename tijdens de zwangerschap is ongeveer 12 kilo afhankelijk van de BMI van de vrouw. Dit proefschrift beschrijft het probleem van gewichtstoename bij zwangerschap. Lees hier verder..

Effect van borstvoeding op eczeem
Borstvoeding heeft invloed op het immuunsysteem van het kind en daardoor op de ontwikkeling van eczeem. Lees hier verder..

 
 
Promotie onderzoek - Opvoedstijl speel rol bij overgewicht

Opvoedstijl speelt rol bij overgewicht
In dit proefschrift is onderzoek gedaan om de mogelijke risicofactoren voor overgewicht in de vroege kindertijd te ontdekken die als basis kunnen worden gebruikt voor het ontwikkelen van opvoedinterventies voor het verminderen van overgewicht. Lees hier verder..

 
 
Brengt u in 2017 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 
Ons mooie voedselboek

Lisette en Ria de Jong nemen kinderen vanaf 8 jaar mee op een eerlijke voedselreis. Hoofdpersoon Pepijn en zijn hondje Pepper laten kinderen aan de hand van een boodschappenlijstje, kennismaken met de route die ons voedsel maakt. Kinderen leren door deze verhalen spelenderwijs over ons dagelijkse eten. Er is in het boek ook veel aandacht voor duurzaamheid, zo wordt er duidelijk uitgelegd wat ‘biologisch’ en ‘fair trade’ betekent.
Lees hier de boekrecensie..

Wie heeft het boek gewonnen?
Een exemplaar van dit boek is onderweg naar Marijke de Rooij- jeugdverpleegkundige GGD Hart voor Brabant: het boek komt op het consultatiebureau te liggen zodat ouders, die even moeten wachten, het boek samen met hun kind kunnen bekijken. Voor ouders als informatie of als boekidee om zelf aan te schaffen.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*