Lunchupdate Maart, Blog Lust ik niet, Suikerplein online, voeding en zwangerschap....
 

In deze lunchupdate het laatste nieuws, de blog dit keer over Lust ik niet?, een interview met Ana Santiago van Coolbear® en meer.
Veel leesplezier......

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

Volg Nieuwsoverkindervoeding nu ook via Twitter en/of Facebook

 
 
Het laatste nieuws

Gezond eetpatroon zwangere helpt tegen vroeggeboorte
Vrouwen die tijdens hun zwangerschap een gebalanceerde voeding gebruiken van fruit, groente, granen en vis en daarnaast water drinken hebben een significant lagere kans op een te vroeg geboren baby, dan vrouwen die er andere voedingsgewoonten op na houden, zoals een voeding met veel zout, zoet en snacks, etc. Hier lees je meer over dit onderzoek.

Coeliakie beter vaststellen
Tot nu toe is een dunnedarmbiopsie de gouden standaard is om coeliakie vast te stellen. Amani Mubarak toont nu aan dat dit niet altijd het geval is. Zij ontwikkelde voorschriften die de histologische diagnostiek zullen verbeteren. Coeliakie (gluten-intolerantie) is de meest voorkomende erfelijk aangelegde voedselintolerantie en komt voor bij 1% van de bevolking. Lees meer over de resultaten beschreven in het proefschrift.

Voordelen borstvoeding overschat?
Eerder aangetoonde voordelen van borstvoeding bij andere studies zijn mogelijk veroorzaakt door verschillen in afkomst van proefpersonen. Lees hier meer over deze conclusies.

Waarom ‘je bord leeg eten’ niet goed voor je is
Uit onderzoek in het tijdschrift Pediatrics blijkt dat ruim twee-derde van de Amerikaanse ouders hun kinderen nog steeds aansporen hun bord leeg te eten. Lees verder

VEGGI RIDER app laat kinderen groente eten
Ouders helpen een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten? Dat kan nu met de Veggi Rider app. Bekijk hier de app.

 
 
Blog, Lust ik niet?

Zo mooi hoe de uitspraken van kinderen zijn in relatie tot hun gedrag. Na het kindercarnaval op zaterdagmiddag, niet te vergelijken met het feest in het Zuiden des lands, kwamen vriendjes van mijn kinderen bij ons eten, om zo de pret nog even te laten voortduren. Bij de warme maaltijd zetten wij altijd een kan gevuld met water en glazen neer. Deze keer had ik de glazen al gevuld met het water. 'Dat lust ik niet', was de reactie van Floris bij het aan tafel gaan en het zien van het glaasje water. Lees verder..

 
 
Interview met Ana Santiago van Coolbear

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Ana Santiago. Ana heeft recent twee Cool Bear® producten op de markt gebracht. Vol passie vertelt Ana over Cool Bear®. “Dit is de realisatie van mijn droom:  het runnen van een bedrijf dat zich enkel en alleen bezig houdt met het inspireren en helpen van kinderen om gezonder en gelukkiger te leven”.

Wat levert Cool Bear® voor producten?
Cool Bear® levert natuurlijke vruchtenlimonade siropen; gezonde producten voor kinderen in Nederland en daarbuiten. Ana vertelt dat ze gebruik maakt van natuurlijke vruchtenlimonadesiropen en siroop in kant-en-klaar flesjes. De producten  zijn gezoet met 100% pure Stevia (Rebaudioside A 97% zuiver). De producten bevatten geen smaakstoffen, geen kleurstoffen en geen suiker. Ook gebruikt Cool Bear® biologisch vruchtenconcentraat en zijn de producten glutenvrij.Door het gebruik van Stevia bevat Cool Bear® weinig calorieën en koolhydraten. “Stevia is van zichzelf een antibacterieel product en kan een positieve bijdrage leveren aan het gebit  door preventie van o.a. tanderosie. Dit alles maken producten van Cool Bear® uniek, maar bovendien lekker” aldus Ana Santiago. Lees door..

 
 
Boekrecensie Easy Peasy

Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn. Maar het boek is meer, het is geschreven van uit een visie en denkwijze. Het is een handleiding voor ouders in het aanleren van eetgedrag. Goed en gezond leren eten op een positieve manier kost aandacht en tijd. In het boek staan de 7 food rules voor een houvast bij eetgedrag uitgewerkt. Dat zijn 7 haalbare regels waarbij mooi is dat er van uitgegaan wordt dat ouders al erg druk en bezig zijn en het moet passen binnen de mogelijkheden van een gezin. De bevlogen auteurs stellen dan ook dat het allerbelangrijkste is om te kijken en te luisteren naar je kind. Als ouder en/of opvoeder weet je als geen ander wat goed is voor je kind.

Inspiratie
Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo baby’s, dreumesen of peuters een gezonde basis te geven. Veel vragen van ouders komen aanbod zoals:
Waarom is het beter om te beginnen met het geven van groente in plaats van fruit?

  • Wat is het voordeel van een suikervrije start?
  • En hoe overleef je de twee-is-nee-fase?
  • Met een uitgebreide filosofie, eenvoudige foodrules, leuke tips, realistische alternatieven en heel veel gemakkelijke recepten. Het boek is prachtig vormgegeven en een inspiratie bron voor goede en gezonde voeding.

Easy peasy, Een gezonde basis voor de allerkleinsten, tekst Claire van den Heuvel & Vera van Haaren (bleubelle.nl), prijs 19,95, pagina’s 160, ISBN 9789023014034, Uitgeverij J.H. Gottmer/H.J.W. Becht BV, Boek bestellen klik hier.

 

 
 
Brengt u in 2014 een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1600 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 
Inspiratie-event 19 juni te Soest

Donderdag 19 juni 2014 organiseet de Kindervoedingswijzer het tweede inspiratie-event kind&gezondheid. Het event is verplaatst van 28 maart naar 19 juni.

Het event wordt georganiseerd om professionals kennis te laten maken met  uiteenlopende initiatieven ontwikkelt om (jonge) kinderen en hun ouders te stimuleren en te motiveren tot een gezonde leefstijl aangevuld met informatie over de ontwikkelingen rond een gezonde toekomst voor (jonge) kinderen gevolgd door de uitreiking van het Wijzer -compliment (voorheen KIK compliment)

Praktische gegevens:
19 juni 2014 (12.00 17.00 uur)
Locatie Stayokay, Bosstraat 16, Soest
Entreeprijs €37,50 (ex btw) Studenten: € 30,- (ex btw)
Accreditatie bij de BGN en St ADAP in aanvraag
Voor meer informatie, het programma en inschrijven klik hier

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.