Lunchflits maart 2017: foliumzuur tijdens de zwangerschap - voedselallergie minder serieus genomen...
 
 
 

Te lang foliumzuur tijdens zwangerschap vergroot kans op overgewicht kind
Verkeerde voedingsgewoonten voor en tijdens de zwangerschap, en langdurig gebruik van foliumzuur verhogen mogelijk de kans dat je kind ooit obesitas ontwikkelt. Lees hier verder..

Veel zwangeren met vragen over voeding
Veel vrouwen weten niet hoe ze gezond moeten eten tijdens hun zwangerschap, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Lees hier verder..

Voedselallergie steeds minder serieus genomen
Omdat mensen vaak roepen dat ze ergens allergisch voor zijn, worden kinderen en volwassenen met een echte voedselallergie niet meer serieus genomen. Lees hier verder..

Niet-allergeen maken van koemelkeiwit?
Kinderen met koemelkallergie groeien daar na 2 jaar meestal overheen. Maar in die eerste levensjaren missen ze melk als belangrijke bron van voedingsstoffen. Lees hier verder..

Nieuwe kijk op ontstaan diabetes type 1
Diabetes mellitus type 1, oftewel ‘jeugddiabetes’, kan ontstaan doordat bètacellen onder stress een nonsens-eiwit maken in plaats van insuline. Lees hier verder..

.

 
 
Marktnieuws - KOM IN DE KAS -1 & 2 april

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 vindt de 40e editie van Kom in de Kas plaats. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor jou. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je gaan kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Klik hier voor een foto impressie uit verschillende regio's.

Ben je niet in de gelegenheid om tijdens het Kom in de Kas weekend naar de kassen te gaan of wil je niet wachten tot april? Kom dan met een groep of je klas naar de kassen en krijg een priverondleiding van de tuinder. Klik hier voor meer informatie.

 
 
Interview over functionele buikpijn met Merit Tabbers

Nieuwsoverkindervoeding interviewde dr. Merit Tabbers, kinderarts-MDL in het AMC over de  NVK-richtlijn Functionele buikpijn bij kinderen (eind 2015 gepubliceerd. Tabbers was de projectleider en voorzitter van de werkgroep voor genoemde richtlijn.  

Was het nodig om een richtlijn functionele buikpijn bij kinderen te ontwikkelen
Chronische buikpijn is éHet doel van deze richtlijn is om te komen tot een betere herkenning, optimalisering van de diagnostiek en behandeling van kinderen met functionele buikpijn van 4 tot 18 jaar. én van de meest voorkomende symptomen op de kinderleeftijd. Bij ongeveer 90% van de kinderen die zich presenteren met buikpijn wordt uiteindelijk geen organische oorzaak gevonden en is er dus sprake van een vorm van functionele buikpijn. De prevalentie wereldwijd van deze functionele buikpijnsyndromen bedraagt 13.5%. De impact van functionele buikpijn op het leven van deze kinderen en hun families kan aanzienlijk zijn; de kwaliteit van leven is gemiddeld slechter dan die van gezonde kinderen en vergelijkbaar met die van kinderen met een inflammatoire darmziekte. Daarnaast leidt chronische buikpijn vaak tot een hoge mate van schoolverzuim en zijn de kosten van gebruik van gezondheidszorg aanzienlijk. Een Nederlandse pediatrische richtlijn voor functionele buikpijn ontbrak. Er was dus behoefte aan een evidence-based richtlijn met als uiteindelijk doel een uniform beleid rondom kinderen met functionele buikpijn.

Lees hier het hele interview..

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*