Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Veel zwangeren met vragen over voeding

27/03/2017

Veel vrouwen weten niet hoe ze gezond moeten eten tijdens hun zwangerschap, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Herkenbaar ook in Nederland hebben zwangern vaak vragen over hun voedingspatroon.
Kinderdiëtisten vertellen aan NU.nl dat Nederlandse vrouwen vaak bij hen aankloppen met hulpvragen, zoals het voorkomen van insulinegebruik bij zwangerschapsdiabetes en het verminderen van zwangerschapsklachten zoals misselijkheid en obstipatie.

Optimaal voedingspatroon
"In de praktijk bevat de voeding van zwangere vrouwen vaak onvoldoende zuivel, groente en volkoren producten", aldus kinderdiëtist Esther Konijn van De Bloei, Diëtistenpraktijk voor Jeugd en Gezin.
"Een "Een optimaal voedingspatroon bestaat uit onder andere voldoende volkoren producten, groente, zuivel, fruit en visvetzuren. Belangrijk is dat de voeding in balans is." Voor een aantal voedingstoffen wordt tijdens (een gedeelte van) de zwangerschap een extra supplement aangeraden. Dit geldt voor foliumzuur en vitamine D.
"Zorg dat er voldoende kleur op je bord te zien is", zegt Renate de Schaap van diëtistenpraktijk Renate de Schaap. "Hoe gevarieerder je eet, hoe groter de kans is dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt."

Variatie
Die variatie is ook belangrijk voor de smaakontwikkeling van de baby. "Door al tijdens de zwangerschap veel verschillende smaken te eten, went je kindje na de geboorte ook makkelijker aan deze smaken", vult Elisa van der Molen, collega van Konijn, aan.

Bron: NU.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht