Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Voedselallergie steeds minder serieus genomen

26/03/2017

Omdat mensen vaak roepen dat ze ergens allergisch voor zijn, worden kinderen en volwassenen met een echte voedselallergie niet meer serieus genomen. 

De Nederlandse Vereniging voor Allergologie roept mensen dan ook op om zich eerst te laten testen voordat ze zeggen ergens allergisch voor te zijn. Dat meldt RTL Nieuws.
De allergologen vinden het vervelend dat mensen zonder diagnose zeggen dat zij een voedselallergie hebben, terwijl dat niet zo is. Kinderen en volwassenen met echte allergieën kunnen hierdoor in de problemen komen doordat bijvoorbeeld restaurants de allergie met een korreltje zout nemen.

Prevalentie 
Mensen zijn snel geneigd om een voedselintolerantie, voedselovergevoeligheid en een voedselallergie over één kam te scheren. In werkelijkheid heeft ongeveer 5 procent van de kinderen een voedselallergie en ongeveer 2 tot 3 procent van de volwassenen. Zij denken daar zelf echter anders over,  want 20 procent van de volwassenen en 17 procent van de ouders denken dat zij of hun kinderen een voedselallergie hebben.

Bron: Nationale Zorggids

Terug naar het nieuwsoverzicht