LunchUpdate oktober 2016: Wereld Obesitas Dag / Kamerbrief ' Jong leren eten' ...
 
 
 
Wereld dag tegen obesitas

Vandaag 11 oktober is het World Obesity Day een initiatief met als doel de wereldwijde (kinder)obesitas epidemie te keren. Dat is hard nodig, want nieuwe cijfers laten zien dat als er niets verandert er wereldwijd in 2025, 268 miljoen kinderen te zwaar zijn, waarvan 91 miljoen kinderen te kampen krijgen met obesitas. Lees hier verder..

 
 
Het laatste nieuws

Hoge zink inname verhoogt kans op Clostridium difficile infectie
Een hoge zink inname verhoogt de kans op een Clostridium difficile infectie - de meest voorkomende oorzaak van ziekenhuisinfecties. Lees hier verder..

Een derde moeders vindt borstvoeding geven in het openbaar onprettig
Borstvoeding geven is heel natuurlijk, maar slechts  59% van de vrouwen vind het normaal om in het  openbaar hun kind te voeden. Dat blijkt uit onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door het Voedingscentrum. Lees hier verder..

Gezonde voeding tijdens zwangerschap voorkomt eczeem
Als moeders een hoger niveau van nicotinamide (een bepaald type vitamine B) tijdens zwangerschap hebben bestaat er een lager risico op het ontstaan van eczeem op de leeftijd van 12 maanden. Lees hier verder..

Pinda’s en eieren op jonge leeftijd verkleint het risico op voedselallergieën
Vroege introductie van pinda’s en eieren verkleint de kans op het ontstaan van voedselallergie. Dit blijkt uit onderzoek van de Engelse Food Standard Agency onlangs gepubliceerd in de The Journal Of The American Medical Association. Lees hier verder..
Lees ook de blog Vroegtijdige introductie van pinda bij hoog risico kinderen?

Kan DHA suppletie tijdens de zwangerschap het concentratievermogen op 5 jarige leeftijd verbeteren?
De periode tussen de conceptie en het tweede levensjaar – de eerste duizend dagen – is de kritische periode om de gezondheid te beïnvloeden. Verschillende voedingsstoffen zijn in verband gebracht met een verbeterde gezondheidstoestand. Met name DHA (één van de omega-3 vetzuren) speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel (hersenen en zenuwen). Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Kamerbrief 'Jong leren eten'

In de kamerbrief  'Jong Leren Eten', die vorige week werd gepresenteerd, is veel aandacht voor de slechte eetgewoonten onder jonge kinderen. Zo blijkt dat ze zelf geen eten klaar kunnen maken en dat van thuis ook niet meer meekrijgen. Uit onderzoek blijkt dat minder dan 1% van  de Nederlandse kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente eet  en minder dan 5% de aanbevolen twee stuks fruit per dag haalt. Meer dan 10% van de jeugd van 4 tot 20 jaar heeft overgewicht. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Online magazine

Nieuw voor ouders: online magazine van het Voedingscentrum

In het kader van de Week van de Opvoeding komt het Voedingscentrum met een nieuw online magazine voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar. In dit frisse magazine komen allerlei vragen aan bod over gezond eten en drinken voor dreumesen en peuters. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet wil eten en hoe reageer je als je kind snoep wil in de supermarkt? Hoe zorg je ervoor dat ‘ie later groot en sterk wordt? Het magazine staat vol met persoonlijke verhalen van ouders, gezonde recepten en smakelijke tips voor bijvoorbeeld broodbeleg en toetjes.  Geïnteresseerd? Bekijk het online magazine en deel het met ouders!

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*