Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Kabinet financiert voedselonderwijs op scholen

05/10/2016

In de kamerbrief  'Jong Leren Eten', die vorige week werd gepresenteerd, is veel aandacht voor de slechte eetgewoonten onder jonge kinderen. 

Zo blijkt dat ze zelf geen eten klaar kunnen maken en dat van thuis ook niet meer meekrijgen. Uit onderzoek blijkt dat minder dan 1% van  de Nederlandse kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente eet  en minder dan 5% de aanbevolen twee stuks fruit per dag haalt. Meer dan 10% van de jeugd van 4 tot 20 jaar heeft overgewicht.

Miljoenen voor voedselonderwijs
Het kabinet trekt €5,7 miljoen uit voor voedselonderwijs, waaruit scholen zelf een keuze kunnen maken om kinderen te leren wat verantwoord eten inhoudt. Ook krijgen kinderen onderwijs over de herkomst van ons voedsel. Er is aandacht voor smaak- en kooklessen, groente en fruit in de klas, schooltuinen, bedrijfsbezoeken en voedingslessen. Het kabinet stelt ook geld beschikbaar voor lokale activiteiten zoals boerderijexcursies, bedrijfsbezoeken en schooltuinen. Verder vraagt het kabinet het bedrijfsleven een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld door excursies voor scholen mogelijk te maken. Daarnaast wordt geïnvesteerd in landelijke onderwijsondersteuning via nascholingsbijeenkomsten voor leraren. 

Bron: Rijkoverheid/Kamerbrief over jong leren eten

Terug naar het nieuwsoverzicht