Lunchupdate Juli 2016, Top-mama/Overgewichtstrategieën vanaf de geboorte
 
 
 
Het laatste nieuws

Initiatief Maastricht UMC+ TOP-mama
TOP-mama is een initiatief van het Maastricht UMC+ om vrouwen met een kinderwens te helpen om een gezonde zwangerschap te doorlopen en hierdoor hun kind een gezonde start van het leven te bieden.
Door bewust met leefstijl om te gaan kunnen problemen tijdens de zwangerschap worden voorkomen en zal de pasgeboren baby ook gezonder ter wereld komen. TOP-mama is een onderzoeksprogramma ontwikkeld door de afdelingen Kindergeneeskunde en Gynaecologie & Obstetrie en kan uiteindelijk een helpende hand bieden aan honderden vrouwen met kinderwens in Zuid-Limburg. Lees hier verder..

Minder zware kinderen in Amsterdam
In 2013 startte de gemeente Amsterdam met een integrale aanpak om obesitas onder kinderen terug te dringen. Hierbij zet de gemeente zich grootschalig in op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen, met als doel: alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033. Lees hier verder..

Fruitinname tijdens zwangerschap positief effect op IQ kinderen
Een recente cohort studie uit Canada, de zogenaamde CHILD ( Canadian Healthy Infant Longitudinal Development) studie toont aan dat een verhoogde fruitinname tijdens de zwangerschap een positieve associatie heeft op de cognitieve ontwikkeling van kinderen op de leeftijd van 1 jaar (n=688).  Lees hier verder..

Overgewichtstrategieën vanaf de geboorte
Hoe kunnen professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) overgewicht bij kinderen vanaf de geboorte voorkomen?
Dat is de kernvraag in dit promotie-onderzoek van mw. Eveliene Dera-de Bie. Het is bekend dat de vroege zuigelingenperiode een belangrijke levensfase is voor het ontwikkelen van overgewicht op latere leeftijd. Indien een kind eenmaal overgewicht heeft, dan is het moeilijk om weer een normaal gewicht te verkrijgen. Lees hier verder..

Effect gewichtsverlies voorafgaand aan vruchtbaarheidsbehandeling vastgesteld
Bij vrouwen met verminderde vruchtbaarheid en ernstig overgewicht wordt de kans op een gezond geboren kind niet verhoogd door leefstijlbegeleiding voorafgaande aan de  vruchtbaarheidsbehandelingen. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws; Week van de opvoeding

Boek het interactieve theater in de Week van de opvoeding

Van 3 tot en met 9 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats, met dit jaar als thema ‘Contact’. Het draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders en kinderen. In het interactief theater ‘Voor je het weet zijn ze groOt' voor ouders met basisschool- kinderen, speelt interactie een centrale rol. Afgelopen jaren hebben al veel scholen en GGD-en met succes deze theatervoorstelling ingezet, zoals in de regio Twente, Rotterdam, Harderwijk, Culemborg en Amersfoort. Wil je weten hoe zij het theater hebben ervaren, neem dan contact met ze op.
Boek het interactieve theater

 
 
Brengt u in 2016 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*