Nieuwsflits April 2014, 19 juni inspiratie event, dikke babys en....
 

19 Juni organiseert de Kindervoedingswijzer het 2e inspiratie-event Kind & Gezondheid van 12.00-17.00 uur te Soest. Mis het niet.

Volg Nieuwsoverkindervoeding nu ook via Twitter en/of Facebook

Veel leesplezier......

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

Aantal dike kinderen neemt af
Nederland telt minder dikke kinderen. Dat blijkt uit een studie van GGD Haaglanden, TNO en het Leidse UMC, die al jarenlang het gewicht van ruim 70.000 kinderen tussen de 3 en 16 jaar in Den Haag registreren. Hier leest u meer deze studie.

Babys ook dik door weinig beweging
Niet alleen pubers en volwassenen, maar ook baby's en peuters krijgen te weinig lichaamsbeweging en te veel calorierijke voeding. Lees hier verder over de uispraken van Lucy Smit, voorzitter van de AJN (Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland)

Aantal kinderen met morbide obesitas flink toegenomen
Het aantal kinderen met morbide obesitas is in dertig jaar tijd gestegen van 0,08% naar 0,56%. Lees verder..

Internationale samenwerking naar de voeding van moeder en kind
De New York Academy of Sciences slaat de handen ineen met Wageningen University voor onderzoekssamenwerking op het gebied van voedingswetenschappen tussen bedrijven, de academische wereld en financiers. Lees verder..

 
 
Inspiratie-event 19 juni te Soest

Op donderdag 19 juni 2014 organiseert de Kindervoedingswijzer het 2e inspiratie-event Kind & Gezondheid. Het event wordt georganiseerd om professionals kennis te laten maken met uiteenlopende initiatieven ontwikkelt om (jonge) kinderen en hun ouders te stimuleren en te motiveren tot een gezonde leefstijl aangevuld met informatie over de ontwikkelingen rond een gezonde toekomst voor (jonge) kinderen gevolgd door de uitreiking van het 3e Wijzer-compliment.

Voor meer informatie en inschrijven kijk hier!

 
 
Brengt u in 2014 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1700 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.