Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Internationale samenwerking naar de voeding van moeder en kind

10/04/2014

De New York Academy of Sciences slaat de handen ineen met Wageningen University voor onderzoekssamenwerking op het gebied van voedingswetenschappen tussen bedrijven, de academische wereld en financiers.

Het Sackler Institute for Nutrition Science van de New York Academy of Sciences en de Afdeling Humane Voeding van Wageningen UR (University & Research centre) hebben aangekondigd te gaan samenwerken om gericht, gecoördineerd internationaal onderzoek naar de voeding van moeder en kind mogelijk te maken. “Het aanhoudende en omvangrijke probleem van slechte voeding en de alarmerende toename van overgewicht in lage- en middeninkomenslanden moet dringend worden onderzocht en aangepakt”, aldus prof. Frans Kok, Hoofd Afdeling Humane Voeding van Wageningen University. “Met name in de pubertijd en voordat vrouwen zwanger worden, is goede voeding belangrijk om de nieuwe generatie een gezonde start te geven, wat later in het leven ook weer voordelen biedt. Onderzoek is van essentieel belang om stakeholders de kans te geven deze doelgroepen optimale voeding aan te bieden.”

Evidence based oplossingen
Deze samenwerking maakt deel uit van een aantal activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van de wereldwijde inspanningen, samenwerking en financiering om tot wetenschappelijke, evidence-based oplossingen voor slechte voeding te komen en deze door te voeren. De samenwerking maakt deel uit van een aantal gecoördineerde activiteiten om de internationale gemeenschap verder te mobiliseren voor de implementatie van de onderzoeksagenda die de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in 2012 heeft ontwikkeld in samenwerking met experts uit de academische wereld en non-profitorganisaties: A Global Research Agenda for Nutrition Science. Het forum biedt een platform voor enige belangrijke beïnvloeders in de voedingswetenschap, het bedrijfsleven, de filantropie en de academische wereld.

Bron: Wageningen Universiteit

Terug naar het nieuwsoverzicht