Lunchupdate Februari 2014,Schrijf nu in voor inspiratie-event/blog vet goede ontlasting
 

Vrijdag 28 maart (10.00-16.30 uur) organiseert de Kindervoedingwijzer het tweede inspiratie event kind&gezondheid bij te Soest. Specifiek voor professionals werkzaam in de zorg voor kinderen een event om te leren, te netwerken, te ruiken en proeven en vooral inspiratie op te doen. Meer informatie en inschrijven doe je hier.

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter; https://twitter.com/NokInfo

 

 

 
 
Blog Vet goede ontlasting

In mijn kinderdiëtistenpraktijk zie ik regelmatig kinderen met buikpijnklachten in combinatie met een moeizame ontlasting. Zo kwam ik ook in contact met Mayke (8 jaar) en haar moeder. Vooral na de lunch waren haar buikpijnklachten heftig. Moeder viel op dat de klachten van Mayke van winderigheid, een bolle buik en diarree verergerden na inname van melkproducten. Na  overleg tussen moeder en kinderarts werd als proef gestart met een lactosevrije voeding en zo kwamen ze bij mij terecht. Met de vraag uitleg, over een lactosevrij dieet en advies over een volwaardige voedingsinname ten aanzien van calcium en vitamine B2.

Moeizame ontlasting
De lactosevrije voeding gaf een enorme vermindering van haar klachten en het ontlastingspatroon van Mayke normaliseerde. Lees hier hoe het verder ging met Mayke.

 
 
Het laatste nieuws

Veel ouders van obese kinderen onderschatten het overgewicht
Uit een review van 69 studies blijkt dat bijna 51% van de ouders met een kind met overgewicht of obesitas het gewicht van hun kind onderschat.

Vier keer vaker overgewicht bij lange kinderen
Bij lange kinderen tussen de 5 en 14/15 jaar komt vier keer zo vaak overgewicht voor ten opzichte van korte kinderen. Lees meer over dit TNO onderzoek.

Gezond leven essentieel tijdens vroege zwangerschap
Opnieuw komen er interessante resultaten uit de Generation R study. Dit keer toont de studie aan dat een verstoorde groei in eerste fase van de zwangerschap leidt tot ongezondere kinderen.

Opening Centrum Gezond Gewicht
Het Centum Gezond Gewicht wordt 12 februari geopend en is een samenwerking van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis. Het Centrum Gezond Gewicht heeft als doel, zorg op maat te leveren in een innovatieve brede aanpak om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan.

 
 
Inspiratie-event Kind & Gezondheid

Op vrijdag 28 maart 2014 vindt in Soest de tweede editie van het Kind & Gezondheid event plaats, gericht op kennismaking tussen gezondheidsinitiatieven en professionals. Deze dag wordt ook het Wijzer-compliment uitgereikt.

Tijdens het event gaat het specifiek over het stimuleren van gezinnen gericht op het aantrekkelijker maken om voor gezond te kiezen. Deze dag zullen verschillende sprekers hun kennis en visie hierover delen en kunnen er workshops gevolgd worden die professionals ondersteunen bij het nastreven van dit doel.

Wijzer-compliment
Uit vele mooie inzendingen voor dit compliment zijn uiteindelijk 3 genomineerden gerold. Een vakjury beoordeeld deze 3 genomineerden op toepasbaarheid binnen het gezin en effectiviteit. Hiernaast kan iedereen via de website van de Kindervoedingswijzer tot een week voor de uitreiking éénmalig hun stem uitbrengen op één van de genomineerde producten.

Doe inspiratie op!
Wil je dit event niet missen en ook geïnspireerd worden om gezinnen te laten kiezen voor gezond? Schrijf je dan nu in voor dit event http://kindervoedingswijzer.nl/kind-en-gezondheid-event/

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.