Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Opening Centrum Gezond Gewicht

23/01/2014

Het Centum Gezond Gewicht is een samenwerking van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis. Het Centru Gezond Gewicht heeft als doel, zorg op maat te leveren in een innovatieve brede aanpak om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan.

Unieke brede aanpak
In het Centrum Gezond Gewicht zet in op een innovatieve aanpak om obesitas bij zowel kinderen als volwassenen tegen te gaan door een team van medisch specialisten en wetenschappers. Het Centrum heeft als doel het ontwikkelen van zorg op maat, toegespitst op het individu en rekening houdend met  medische (ziekte, medicatiegebruik, hormonen), genetische, gedragsmatige, psychologische en sociaal-economische kenmerken. Het centrum werkt samen met de 1e, 2e lijn en de gemeente Rotterdam. De sectie Kinderen van het CGG wordt geleid door dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog. Dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog, leidt de sectie Volwassenen.

Het centrum opent 12 februari en Koningin Máxima verricht de officiële opening en aansluitend is het openingssymposium in Museum Boijmans Van Beuningen

Bron: Erasmus Medisch Centrum
Terug naar het nieuwsoverzicht