Nieuwsflits Januari 2014, Inspiratie-event 28 maart, Centum Gezond Gewicht, voeding en zwangerschap....
 

In deze nieuwsflits aandacht voor het inspiratie-event kind en gezondheid 28 maart te Soest, het laatste nieuws en een terugkoppeling van de uitkomsten van de lezersenquete rond nieuwsoverkindervoeding.nl

Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 

Meld je nu aan voor het 2e inspiratie-event Kind & Gezondheid 28 maart te Soest

 
 
Het laatste nieuws

Vier keer vaker overgewicht bij lange kinderen
Bij lange kinderen tussen de 5 en 14/15 jaar komt vier keer zo vaak overgewicht voor ten opzichte van korte kinderen. Lees het hele bericht van TNO, in samenwerking met de Vrije Universiteit en de Loughborough University, dat onlangs in het wetenschappelijke tijdschrift PloS One is gepubliceerd.

Gezond leven essentieel tijdens vroege zwangerschap
Generation R study toont aan: verstoorde groei in eerste fase zwangerschap leidt tot ongezondere kinderen. Uit de studiegegevens blijkt dat kinderen met een groeivertraging in het begin van de zwangerschap meer kans hebbenop obesitas en de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Meer over het onderzoek van de Generation R study in relatie tot zwangerschap.

Opening Centrum Gezond Gewicht
Het Centum Gezond Gewicht is een samenwerking van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis. Het Centrum Gezond Gewicht heeft als doel, zorg op maat te leveren in een innovatieve brede aanpak om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. Het centrum biedt een unieke, brede aanpak.

 

 

 
 
Inspiratie-event Kind & Gezondheid

Vrijdag 28 maart 2014 organiseet de Kindervoedingswijzer het 2e inspiratie-event kind&gezondheid. Het event wordt georganiseerd om professionals kennis te laten maken met  uiteenlopende initiatieven ontwikkelt om (jonge) kinderen en hun ouders te stimuleren en te motiveren tot een gezonde leefstijl aangevuld met informatie over de ontwikkelingen rond een gezonde toekomst voor (jonge) kinderen gevolgd door de uitreiking van het Wijzer -compliment (voorheen KIK compliment)

Praktische gegevens:

  • 28 maart 2014 10.00-17.00 uur
  • Locatie Stayokay, Bosstraat 16, Soest
  • Entreeprijs €90,- (ex btw) Studenten: € 65,- (ex btw)
  • Accreditatie bij de BGN en St ADAP in aanvraag
  • Voor meer informatie, het programma en inschrijven klik hier
 
 
Lezers waarderen nieuwoverkindervoeding

In de lunchupdates van oktober en november vorig jaar kreeg u de mogelijkheid deel te nemen aan een enquête onder de lezers van nieuwsoverkindervoeding.nl. Zoals beloofd geef ik u een korte terugkoppeling van de uitkomsten.

Nieuwsbrief beoordeeld met 7,5
U heeft de website beoordeeld met gemiddeld een 7 en de nieuwbrief met een 7,5. Mooie cijfers. De nieuwsbrief, het laatste nieuws en de rubriek marktnieuws worden het meest gelezen. U vindt dat de website vaak genoeg wordt geüpdatet en beveelt de website aan bij collega’s.

Aandachtspunten
Ook zijn er enkele suggesties aan u voorgelegd. Zo blijkt dat u positief bent over het toevoegen van een zoekfunctie en contactformulier aan de website. Ook geeft u aan graag op meer rubrieken actief te willen reageren Facebook en LinkedIn zijn de meest gebruikte social media platforms onder de lezers. Van Facebook geeft u aan dat dit een interessant platform is voor nieuwsoverkindervoeding.nl om ook op aanwezig te zijn.

Ik wil nogmaals iedereen bedanken die deze enquête heeft ingevuld. De vele respons heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn afstudeerscriptie.

Joyce van der Heiden, vierdejaars student Voeding & Diëtetiek, Haagse Hogeschool              

 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.