LunchUpdate November 2018 e-learning zwangerschapsdiabetes; speentjes en allergie...
 
 
 
Het laatste nieuws

Aflikken speentje beschermt mogelijk tegen allergieën bij baby’s
Wie z’n kinderen wil beschermen tegen allergieën, doet er mogelijk goed aan hun speentjes niet onder de kraan of in kokend water schoon te maken, maar met de eigen mond. Lees hier verder..

Schooltuin zorgt ervoor dat kinderen meer van groente houden
Wereldwijd heeft ongeveer tien procent van de kinderen overgewicht. Een van de factoren die hierbij een rol speelt, is dat kinderen op jonge leeftijd weinig groente eten. Lees hier verder..

Friesland en Noord-Brabant de meest borstvoedingsvriendelijke provincies
Het aantal borstvoedingsvriendelijke gemeenten in Nederland stijgt elk jaar weer. De provincies Friesland en Noord-Brabant zijn koplopers: daar is inmiddels 25% van de gemeenten borstvoedingsvriendelijk. Lees hier verder..

Is 15 minuten te kort om je boterhammen op te eten?
Geen tijd om je boterhammen op te eten omdat de pauze te kort is. Daar klagen veel kinderen over op scholen waar het continurooster is ingevoerd. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Begeleiding zwangerschapsdiabetes, ben jij er klaar voor? Mis deze kans niet!

E-learning zwangerschapsdiabetes (GDM) voor professionals, in samenwerking met Nieuws over Kindervoeding.

Het aantal vrouwen met zwangerschapsdiabetes (Gestational Diabetes Mellitus, GDM) is de laatste jaren enorm gegroeid en zal naar verwachting blijven stijgen. De behandeling verschuift op veel plaatsen in Nederland (gedeeltelijk) van de tweede naar de eerste lijn. Voeding speelt een zeer grote rol in de behandeling van GDM. Een prachtkans om als diëtisten, verloskundigen en diabetesverpleegkundigen samen te werken en je te profileren! Als je de e-learning volgt krijg je  in ruim 75 minuten de meest recente informatie over zwangerschapsdiabetes te zien en te horen:

  • Hoe adviseer je vrouwen die (bijna) geen Nederlands spreken?
  • Waar moet je op letten bij zelfcontrole?
  • Wanneer is insulinetherapie nodig?
  • Wat is in de dieetadvisering anders dan bij een patiënt met diabetes type 1 of 2?
  • En hoe zit het met het volgen een laagkoolhydraatdieet? Een aanrader, of juist niet?

Door de wol geverfde professionals geven je antwoord op al deze vragen, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Natuurlijk krijg je ook verwijzingen naar de wetenschappelijke literatuur, zodat je je nog verder kunt verdiepen in de laatste studies. Meer informatie: www.dieetvideo.nl

Hier kun je ook een banner, wachtkamerposter en flyers downloaden om je nog beter te profileren.

Je vindt hier ook animatievideo´s over de voeding bij zwangerschapsdiabetes, bedoeld voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes, zie dit eerdere bericht. Inmiddels zijn deze video’s duizenden keren bekeken. Gebruik jij ze al in jouw praktijk?

 
 
Scem regiotour 't Kinderspreekuur

Interactieve avondnascholing over 3 hot topics op het raakvlak van kindergeneeskunde en jeugdgezondheidszorg

Nieuwe handreiking voor de opsporing van coeliakie
Coeliakie kent diverse symptomen wat maakt dat veel kinderen niet worden gesignaleerd en gediagnosticeerd. Dit is wel essentieel om een optimale groei en ontwikkeling te kunnen garanderen.

In gesprek over eettrends en eetstoornissen
Wat voor effect hebben de trends zelf en de vele discussies hierover op kinderen in ontwikkeling? Zijn er naast de vermeende positieve aspecten ook aandachtspunten of zelfs risico’s? 

De richtlijn ondergewicht
Wat zijn potentieel schadelijke gevolgen van ondergewicht, wat zijn de behandelmogelijkheden en wanneer een kind door te sturen?

Ook in uw regio. Meer informatie en inschrijven: www.scem.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*