LunchUpdate April 2017; toename zwangeren met diabetes...
 
 
 
Het laatste nieuws

Mix van factoren van invloed op ontwikkeling voedselallergie
Voedselallergie bij jonge kinderen en baby's wordt veroorzaakt door een mix van omgevings- en genetische factoren. Lees hier verder..

Diabetesfonds start terugroepactie suiker
Nederlanders eten veel meer suiker dan ze zelf denken. Maar liefst 95% schat de eigen suikerinname aanzienlijk te laag in: 10 suikerklontjes in plaats van 30 suikerklontjes per dag. Lees hier verder..

Sensor verlost diabetespatiëntjes van vingerprik
Zorgverzekeraar VGZ gaat voor een groep jonge diabetespatiënten een sensor vergoeden die eenvoudig de bloedsuiker meet. Lees hier verder..

Toename van zwangeren met diabetes
Steeds meer zwangere vrouwen ontwikkelen zwangerschapsdiabetes. En dat is verontrustend, wetende dat een groot deel van die vrouwen daar nadien ook suikerziekte aan overhoudt. Lees hier verder..

Happenteller in de toekomst?
Het bijhouden wat je eet en drinkt kan binnenkort misschien met een 'happenteller'. Lees hier verder..

 
 
Promotie onderzoek - Te vroeg geboren kinderen hebben als peuter al risicofactoren voor hart- en vaatziekten

Uit onderzoek van Miranda de Jong bij VUmc blijkt dat te vroeg geboren kinderen op tweejarige leeftijd gemiddeld hogere bloedglucosewaarden hebben en ook vaker een verhoogde bloeddruk. 
Er is een verband tussen het stresshormoon cortisol en de hoogte van de bloeddruk. Dit kan erop wijzen dat hormonale veranderingen al op jonge leeftijd een rol kunnen spelen bij verhoogde bloeddruk bij te vroeg geboren kinderen.

Voorlichten over risico’s 
"Op basis van dit onderzoek adviseren we dat ouders al vroeg worden voorgelicht over het risico op hart- en vaatziekten en adviezen krijgen over voeding en leefstijl", vertelt de Jong. Al eerder was bekend dat vroeggeboorte gevolgen heeft voor de gezondheid op volwassen leeftijd. Vooral als een kind geboren wordt vóór een zwangerschapsduur van 32 weken. Vlak na de geboorte van het te vroeg geboren kind vinden er namelijk allerlei aanpassingen plaats in het lichaam die helpen om te overleven buiten de baarmoeder. Op latere leeftijd kunnen deze veranderingen in de hormoonhuishouding en het metabolisme leiden tot een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Uit het onderzoek van De Jong blijkt nu dat de hormonale en metabole gevolgen al te zien zijn bij peuters. Lees hier verder..

 
 
Brengt u in 2018 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*