Lunchflits Maart 2018:Happenteller: afname overgewicht kinderen Rotterdam .....
 
 
 
Het laatste nieuws

Happenteller in de toekomst?
Het bijhouden wat je eet en drinkt kan binnenkort misschien met een 'happenteller'. Lees hier verder..

Overgewicht Rotterdamse kinderen neemt af
Het overgewicht onder Rotterdamse kinderen stabiliseert of is zelfs licht afgenomen. Lees hier verder..

Nieuw onderzoek:moedermelk biedt vroege preventie van astma
Recent onderzoek levert bewijs dat exclusieve borstvoeding wereldwijd de astmacijfers bij kinderen met ruim 40% kan verlagen. Lees hier verder..

Jonge kinderen gezocht voor studie koemelkallergie
Wetenschappers zijn op zoek naar 200 baby’s en peuters die van hun ouders mogen meedoen aan een studie naar een nieuwe behandeling van koemelkallergie. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Kom in de Kas

Aan Kom in de Kas,7 en 8 april 2018 doen 22 regio's verspreid over Nederland mee. Zo'n 200 glasgroente-, potplanten- en snijbloemenbedrijven zetten de deuren open voor het publiek.
Een greep uit de vele activiteiten: 

Virtuele speurtocht
Meedoen aan de virtuele speurtocht tijdens Kom in de Kas op 7 & 8 april? Download nu de KomInDeKas app in de App Store (Apple) of via Google Play (Android)!

Paprika smoothies
In tien Kom in de Kas regio’s staan standjes waar heerlijke smoothies met verschillende kleuren paprika’s worden bereid. Behalve de smoothies, kun je ook verschillende kleuren paprika’s proeven. Een heerlijke en gezonde snack voor tussendoor.

Bron: Kom in de Kas

 
 
Promotie onderzoek - Schoolgaande kinderen bewegen te weinig

De helft van de kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar in Nederland krijgt te weinig lichaamsbeweging. Door inzicht te krijgen in de lichamelijke activiteit van schoolgaande kinderen, kunnen er effectieve maatregelen worden genomen om kinderen meer te laten bewegen. Promovendus Dirk Dessing deed onderzoek naar de lichamelijke activiteit van kinderen van 8-12 jaar in de schoolomgeving. Hieruit bleek dat de meerderheid van de deelnemende kinderen niet aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad voldeed ondanks dat ze vooral wandelend of met de fiets naar school reisden. Kinderen bewogen vooral weinig terwijl ze in het schoolgebouw waren. Daarnaast bleek het aanleggen van een Schoolzone de hoeveelheid lichaamsbeweging niet te verhogen.

Bron: VUmc

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*