Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Nieuw onderzoek:moedermelk biedt vroege preventie van astma

19/03/2018

Recent onderzoek levert bewijs dat exclusieve borstvoeding wereldwijd de astmacijfers bij kinderen met ruim 40% kan verlagen. 

In Nederland hebben circa 610.000 mensen astma. Een ziekte waar nog geen remedie voor bestaat.

Vroege preventie van astma
Het onderzoek naar borstvoeding als vroege preventie van astma wordt gepresenteerd door Meghan Azad, Assistent Professor Paediatrics and Child Health aan de University of Manitoba (Canada). Twintig wetenschappers van verschillende disciplines beoordeelden symptomen en eigenschappen bij kinderen van nul tot vijf jaar, hun moeders en omgeving. Azad hoopt dat de studie een bron van informatie vormt voor sociale beleidslijnen ter bescherming, bevordering en ondersteuning van borstvoeding.

Gezinnen met astma
Preventie is het beste geneesmiddel voor een ziekte zonder remedie. Daarom bespreken onderzoekers en deskundigen tijdens het symposium ook een voorlichtingsprogramma waarin gezinnen met een genetische voorgeschiedenis van astma actief worden geïnformeerd over de rol die moedermelk kan spelen in de preventie van de ziekte.

Het onderzoek wordt gepresenteerd tijdens het Internationale Borstvoeding en Lactatie Symposium op 22 en 23 maart aanstaande in Parijs.

Bron: Medicalfacts

Terug naar het nieuwsoverzicht