LunchUpdate December 2017: Zwangerschap en hoge glucosewaarden; obesogenefactoren in films...
 
 
 
Het laatste nieuws

Veel obesitasbevorderende signalen in kinderfilms
In kinderfilms snoepen de personages te veel, ze eten ongezond en ze drinken te veel fris. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers in vakblad Pediatrics. Lees hier verder..

Zwangeren met hoge suikerwaarde meer kans op baby met aangeboren hartafwijking
Vrouwen die vroeg in de zwangerschap last hebben van een hoge suikerwaarde, hebben meer risico op het krijgen van een baby met een aangeboren hartafwijking. Lees hier verder..

Kinderhelden nog volop aanwezig op verpakkingen ongezond eten
Kinderidolen als Spongebob, Dora, K3, Minions en Nijntje staan nog steeds op tal van verpakkingen van ongezonde voedselproducten. Dit blijkt uit een rondgang in de Nederlandse supermarkten door voedselwaakhond Foodwatch. Lees hier verder..

Moeilijke eters goed leren eten
Dat kinderen genetisch gedoemd zijn om alleen boterhammen met choco te lusten, is een misverstand. Zelfs kleuters die van een erwt al kokhalzen, kun je goed leren eten, weten ze bij het team Moeilijke Eters in het Zeepreventorium. Lees hier verder..

Noem kinderen niet obees of dik
Woorden kunnen helen of beschadigen, bewust of onbewust. Professionals die met kinderen en jongeren met overgewicht werken moeten daarom goed letten op hun woorden. Lees hier verder..

 
 
Regionale bijeenkomsten 't Kinderspreekuur

Eet maar raak, anders ben je de sjaak!
Vroege introductie van hoog-allergene bijvoeding voorkomt voedselallergie

Recente wetenschappelijke studies laten zien dat het roer 180 graden om moet bij de introductie van hoog allergene bijvoeding: juist het vroeg geven van pinda- en kippenei via de juiste route (de darm) vermindert de kans op de ontwikkeling van een voedselallergie. Zaak dus om ouders zover te krijgen dat ze op tijd (tussen 4-8 maanden) en op een vertrouwde en veilige manier pinda en ei aan hun baby geven. Het recente Nederlandse introductieadvies wordt besproken aan de hand van praktische introductieschema’s die in de eerste en tweede lijn kunnen worden toegepast.
Dit onderwerp wordt belicht door een expert , aan de hand van casuïstiek, met als eindresultaat praktische handvatten voor uw dagelijkse praktijk.

Aangepast inschrijfgeld bedraagt € 50,- (vroegboekprijs) voor deelname aan dit onderdeel van het programma inclusief broodjesbuffet. Kies bij inschrijven in het veld Functie voor (Kinder)diëtist.

Meer informatie en inschrijven www.scem.nl

 
 
Marktnieuws: Website voor kinderen 7-13 jaar

Afgelopen maand lanceerde het Voedingscentrum een nieuwe website speciaal voor kinderen.
De site staat vol met leuke informatie over gezond en duurzaam eten.
Je vindt er bijvoorbeeld puzzels, moppen, makkelijke recepten en tips voor spreekbeurten.

 
 
Brengt u in 2018 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*