Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Kinderhelden nog volop aanwezig op verpakkingen ongezond eten

07/12/2017

Kinderidolen als Spongebob, Dora, K3, Minions en Nijntje staan nog steeds op tal van verpakkingen van ongezonde voedselproducten.

Dit blijkt uit een rondgang in de Nederlandse supermarkten door voedselwaakhond Foodwatch.

Precies een jaar geleden kondigde de FNLI, de branchevereniging van de Nederlandse voedingsindustrie, aan dat het zich hard ging maken om de kinderidolen op ongezonde producten te laten verdwijnen in 2017. Dat liet toenmalige staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid toen aan de Tweede Kamer weten.

Foodwatch
Bij Foodwatch schiet het niet nakomen van deze belofte in het verkeerde keelgat. "De industrie heeft lang genoeg getreuzeld. Overgewicht en obesitas onder jongeren is een groeiend probleem. Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen en kinderidolen zo snel mogelijk van de verpakkingen van ongezonde producten halen", aldus een woordvoerder.
"De industrie is haar toezegging een jaar na dato nog steeds niet nagekomen. Laat Nijntje worteltjes promoten in plaats van koekjes. Dat zou een stap in de goede richting zijn." Foodwatch is donderdag een e-mailactie gestart, om merken zelf op te roepen geen kinderidolen meer te plaatsen op de verpakkingen van ongezonde producten die niet in de Schijf van Vijf staan.

Bron: NU

Terug naar het nieuwsoverzicht