LunchUpdate April 2017- laaggeboorte gewicht - schoollunch - ons mooie voedselboek....
 
 
 
Het laatste nieuws

Laag geboortegewicht geeft grotere kans op hart- en vaatziekten en overgewicht
Kinderen geboren met een laag geboortegewicht hebben een grotere kans op het krijgen van ouderdomsziekten, zoals hart- en vaatziekten en obesitas, vooral als zij tijdens hun eerste levensjaren snel toenemen in gewicht. Lees hier verder..

Schoollunch geeft een gezonde generatie
Leren eten is elders gewoon een schoolvak, melden de hoogleraren Onno van Schayck, Jaap Seidell en Maria Jansen. Lees hier verder..

Daling onder kinderen met overgewicht Den Bosch
In de leeftijdsgroep kinderen tussen de 9- en 11 jaar met overgewicht is het percentage te zware kinderen gedaald van 18 naar 15% in de periode 2005-2016. Lees hier verder..

Gezondheidsraad adviseert vitamine K-injectie voor baby’s
De Gezondheidsraad adviseert zuigelingen die borstvoeding gaan krijgen voortaan na de geboorte vitamine K toe te dienen via een intramusculaire injectie. Lees hier verder..

Suiker draagt nauwelijks bij aan voedselafhankelijkheid
Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben in een wetenschappelijke studie bij mensen geen ondersteuning gevonden voor de publieke opinie dat vooral suiker verslavend is en ons dik maakt. Lees hier verder..

Is melk goed voor kinderen of juist niet?
Melk drinken, wie is er niet groot van geworden? Toch zijn er ook ouders die kind en koe zo ver mogelijk uit elkaar houden. Terecht? Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws-Factsheet: Invloed opvoeding op eetgedrag kinderen

Al van jongs af aan worden kinderen eetgewoonten aangeleerd. Ouders en opvoeders spelen hierin een cruciale rol. Wat kun je als professional adviseren aan ouders?

In de nieuwe factsheet van het Voedingscentrum lees je er alles over. 

 
 
Marktnieuws- Nu gratis: online lespakket over voeding

Het online lespakket ‘Weet wat je eet’ van het Voedingscentrum is nu gratis beschikbaar. ‘Weet wat je eet’ is het enige complete lespakket over voeding voor vmbo, havo, vwo en mbo. Het bestaat uit 9 online lessen over gezond, veilig en duurzaam eten en een praktijkles over voedselverleidingen.

Bekijk het lespakket en bestel gratis op www.wwje.nl 

 
 
Boekrecensie - Ons mooie voedselboek

Lisette en Ria de Jong nemen kinderen vanaf 8 jaar mee op een eerlijke voedselreis. Hoofdpersoon Pepijn en zijn hondje Pepper laten kinderen aan de hand van een boodschappenlijstje, kennismaken met de route die ons voedsel maakt. Kinderen leren door deze verhalen spelenderwijs over ons dagelijkse eten. Er is in het boek ook veel aandacht voor duurzaamheid, zo wordt er duidelijk uitgelegd wat ‘biologisch’ en ‘fair trade’ betekent.

Creatieve doe- dingen:
Er komen in totaal zeven onderwerpen aan bod en elk onderwerp bevat creatieve ‘doe-dingen’ zoals recepten, quizjes en goocheltrucs. Door de mooie illustraties van Jenny Lindhout is elke bladzijde een feest om te zien.

Wat vinden wij ervan:
Ons mooie voedselboek is een informatief boek over voedsel. Het wekt bij kinderen op een speelse manier interesse over ons dagelijkse eten. Het is schitterend geillustreerd met interessante weetjes en leuke doe-dingen. Het boek is een inspirerend kijk-, lees- en doeboek voor thuis en op school, omdat het uitdaagt om zelf aan de slag te gaan met de leuke doe –opdrachten.

Ons mooie voedselboek van Lisette en Ria de Jong ISBN 9789050115834  telt 48 pagina’s en is verkrijgbaar voor € 19,95. Bestellen kan hier.

Boek winnen?
Ben je geinteresseerd in het boek en wil je kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan je mailadres, naam en vakgebied naar geke@stoarm.nl ovv Ons mooie voedselboek, voor 15 mei. Er is 1 exemplaar dat wordt verloot onder de inzenders.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*