Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Daling onder kinderen met overgewicht Den Bosch

12/04/2017

In de leeftijdsgroep kinderen tussen de 9- en 11 jaar met overgewicht is het percentage te zware kinderen gedaald van 18 naar 15% in de periode 2005-2016.

Dit blijkt uit de screeningen van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Hart voor Brabant. In absolute aantallen gaat het om een afname van 150 kinderen: van 898 naar 748 kinderen.

Stabiel
De percentages overgewicht bij 5-6 jarigen en 13-15 jarigen zijn stabiel en nu vergelijkbaar met de regio. Ook dat is een goed resultaat, omdat grote steden doorgaans meer risicogroepen en wijken hebben dan kleinere gemeenten. “De samenwerkende partijen mogen zeer tevreden zijn met deze opbrengst. Het lijkt erop dat de aandacht voor gezond gedrag en de samenwerking met ouders en kinderen om zélf te ervaren wat een gezonde leefstijl oplevert positief effect heeft” zo zegt Karin van Esch, directeur van GGD HvB.

Aanpak verbreden
De huidige werkwijze is inmiddels verlengd tot 2019. Dat heeft het college van  ’s-Hertogenbosch begin februari besloten. Wethouder Paul Kagie: “Deze cijfers van voor de start in 2005 en de cijfers van 2016 laten zien dat we op het goede spoor zitten. We gaan ‘Samen Gezond’ / JOGG uitbreiden naar de doelgroepen van 0-4 jaar en 12+. Ook zorgen we voor een nog betere aansluiting bij kwetsbare gezinnen. En zetten we in op ‘de gezonde werkgever’.”

Bron: Jeroen Bossch Ziekenhuis

Terug naar het nieuwsoverzicht