LunchUpdate Februari 2017: mondzorg bij kinderen- whitepaper groei en ontwikkeling...
 
 
 
Het laatste nieuws

HU- Lectoraat richt zich op mondzorg bij kinderen
Hogeschool Utrecht (HU) is gestart met het lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg. Hiervoor is dr. Katarina Jerković - Ćosić benoemd tot lector. Mondzorg bij kinderen en ouderen zijn de eerste projecten die worden opgepakt. Lees hier verder ..

Whitepaper ‘ gezonde groei en ontwikkeling voor ieder kind in Nederland’
Het initiatief NL2025 wil onze samenleving nog vitaler maken. Daarbij wordt o.a aandacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen. Leer hier verder..

Acht gemeenten actief met overgewicht bij kinderen aan de slag
Kinderen met overgewicht of obesitas hebben belang bij goede ondersteuning en zorg. Dat vraagt om betrokkenheid van diverse zorg- en wijkprofessionals. Lees hier verder..

Eerste 1000 dagen essentieel voor (latere) gezondheid
De groei en ontwikkeling van een kind tijdens de eerste duizend dagen - van het moment van conceptie tot de leeftijd van 2 jaar - vormen de basis van gezondheid in het verdere leven. Lees hier verder..

Effect fewfoods dieet groot bij ADHD
ADHD-symptomen bij jonge kinderen worden sterk verminderd door het volgen van het fewfoods-dieet, een kortdurend dieet dat slechts bestaat uit een beperkt aantal 'veilige' voedingsmiddelen. Lees hier verder..

 
 
Boekrecensie- Borstvoeding, Handleiding voor de zorgverlener

Borstvoedingorganisatie La Leche League ondersteunt wereldwijd moeders die borstvoeding (willen gaan) geven. Met het boek Borstvoeding, Handleiding voor de zorgverlener wil de organisatie zorgverleners voorzien in voldoende kennis en goede begeleiding bij borstvoeding mogelijk te maken. De informatie is gebaseerd op jarenlange ervaring in de begeleiding van borstvoeding en sluit aan op de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Het boek telt in totaal 15 hoofstukken. Ieder hoofdstuk begint met duidelijke doelstellingen hoe de zorgverlener de moeder het beste kan ondersteunen en eindigt met opgaven om de zorgverlener goed voor te bereiden op vragen.  Alle  hoofdstukken worden ondersteunt met  mooie illustraties.

Reis van de moeder volgen
Het boek volgt als het ware de reis van de moeder, het eerste deel gaat over de voorbereiding op de bevalling en legt  hierbij uit hoe het lichaam zich klaarmaakt op het geven van borstvoeding. Vervolgens gaat het in op de het creëren van de juiste omstandigheden bij het eerste contact tussen moeder en kind en de eerste voeding. De auteurs belichten de gezondheidseffecten van borstvoeding  en leggen uit hoe de gewichtsontwikkeling van een borst gevoede baby doorgaans verloopt. Daarnaast bevat het boek veel praktische adviezen over het aanleggen van de baby, de verschillende houdingen en hoe melk bewaard dient te worden. Ook gaat het boek in op situaties waarbij borstvoeding niet vanzelfsprekend is.

Compleet overzicht
Borstvoeding, handleiding voor de zorgverlener is een zeer compleet overzicht dat ingaan op alle aspecten  van borstvoeding.  Het is een mooie combinatie van een wetenschappelijke onderbouwing afgewisseld met praktische informatie. Het boek is helder geschreven en hierdoor toegankelijk voor een breed publiek. Borstvoeding, Handleiding voor de zorgverlener Borstvoedingorganisatie La Leche LeagueISBN 9789080122338 telt 224 pagina’s en is verkrijgbaar voor €24,50. Bestellen kan hier..

Boek winnen?
Ben je geinteresseerd in het boek en wil je kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan je mailadres, naam en vakgebied naar geke@stoarm.nl ovv boek borstvoeding, voor 28 februari. La Leche League stelt 2 explemplaren ter beschikking die worden verloot onder de inzenders.

 
 
Symposium Au, ik heb buikpijn..

Au, ik heb buikpijn.. .-  Over buikpijn binnen functionele klachten bij kinderen

  • Dinsdag 4 april 2017, Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
  • Donderdag 13 april 2017, Landgoed de Horst, Driebergen  

Exclusieve avondbijeenkomst – 12 april, Landgoed de Horst, Driebergen
Doe uzelf een exclusief extraatje cadeau en schrijf u in voor de bijzondere expert-avondbijeenkomst. U krijgt inspiratie van prof.dr. Marjolein Berger, UMC Groningen. Zij schetst in vogelvlucht de (recente) ontwikkelingen rond kinderen met buikpijn sinds Appley (jaren vijftig). Daarna zet prof. dr. Johan Braeckman, Universiteit Gent, u op het spoor van kritisch denken, tunnelvisie, onder groepsdruk beslissingen nemen en kwetsbaarheid. Om de avond af te sluiten met collegiale gezelligheid.
U kunt deze avond ook volgen in combinatie met de dagsymposia.

Voor wie? Kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen, (kinder)diëtisten en andere belangstellenden

Voor meer informatie en inschrijven: 
Klik hier of ga naar de agenda van SCEM.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*