Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Whitepaper ‘ gezonde groei en ontwikkeling voor ieder kind in Nederland’

13/02/2017

Het initiatief NL2025 wil onze samenleving nog vitaler maken. 

Daarbij wordt o.a aandacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen. Overgewicht en obesitas vormen een grote bedreiging voor de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen in Nederland. Beide kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel de psychosociale als de lichamelijke gezondheid. Hoe kunnen we er dan toch samen voor zorgen dat alle kinderen in Nederland aan boord blijven

Whitepaper
De  whitepaper ‘gezonde groei en ontwikkeling voor ieder kind in Nederland’ vormt de basis voor NL Vitaal. Dit is een initiatief van NL2025, het ministerie van VWS en Jongeren op Gezond Gewicht om samen te werken aan een gezonde leefomgeving voor alle kinderen in Nederland.

Het document is geschreven door experts Jaap Seidell (hoogleraar voeding & gezondheid), Erik Scherder (hooglereaar klinische neuropsychologie), Coosje Dijkstra (onderzoeker VU Amsterdam), Liesbeth van Rossum (internist, hoogleraar en hoofd centrum gezond gewicht Rotterdam) en Erika van den Akker (kinderarts) met medewerking van McKinsey & Company en Ministerie van VWS op initiatief van NL2025.

Klik hier om de whitepaper te lezen.

Bron: NL2015

Terug naar het nieuwsoverzicht