Lunchflits mei 2016: bloedtest en pinda-allergie;overgewicht bij kinderen...
 
 
 
Het laatste nieuws

Vitamine D concentraties tijdens de zwangerschap en de ontwikkeling van het kind
Vitamine D is nodig tijdens de zwangerschap voor een goede groei van het kind en is belangrijk voor de aanmaak van sterke botten en tanden. Kozeta Miliku onderzocht de relatie tussen vitamine D concentraties tijdens de zwangerschap en de ontwikkeling van het kind. Lees hier verder..

Bloedtest toont bij zes op tien kinderen pinda-allergie aan
Bij 60 procent van de kinderen die worden verdacht van pinda-allergie kan die met een bloedtest worden aangetoond of uitgesloten. Dat toont Francine van Erp in haar promotieonderzoek aan. Lees hier verder..

Overgewicht kinderen door kleine verschillen in energiebalans
Kleine verschillen in de dagelijkse energiebalans (inname versus verbruik van calorieën) zorgen bij kinderen op de lange termijn voor het al dan niet ontwikkelen van overgewicht. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Saskia van den Berg, uitgevoerd bij het RIVM in samenwerking met het Julius Centrum van het UMC Utrecht. Lees hier verder..

Drinken zoetstoffen tijdens zwangerschap kan leiden tot overgewicht baby
Vrouwen die kunstmatig gezoete drankjes drinken tijdens hun zwangerschap hebben mogelijk meer kans op kinderen met overgewicht. Onderzoekers volgden 3.000 moeders en zagen dat moeders die iedere dag frisdrank drinken twee keer zo veel kans hebben op een baby met overgewicht wanneer deze de leeftijd van twaalf maanden bereikt. Lees hier verder..

 
 
Boek 'Etenstijd'

Met gezond oud worden, moet je jong beginnen! Maar hoe doe je dat als kind? Een huisarts, een universitair hoofddocent en een diëtist die al jaren onderzoek doen bij mensen die ziek zijn geworden door hun slechte leefstijl, besloten het er niet bij te laten zitten en schreven samen met een groep kinderen het boek ‘Etenstijd’

Hierin lezen kinderen op een grappige, niet belerende toon hoe ze zelf aan de slag kunnen met gezonde voeding. Naast het boek gaan de initiatiefnemers scholen bezoeken om kinderen te motiveren gezonder te gaan leven en met de opbrengsten van het boek gaan ze onafhankelijk onderzoek doen naar een gezonde leefstijl. Leer hier verder..

 
 
Marktnieuws:Gratis promokaartjes voor jonge ouders

Geef gratis promokaartjes mee aan jonge ouders

Voor (aanstaande) ouders heeft het Voedingscentrum de GezondGroeien app en website Mijn kind en ik met volop info en praktische tips over gezonde voeding voor tijdens de zwangerschap en de eerste jaren na de geboorte. Gebruik promotiekaartjes om ze op deze middelen te wijzen. Leg een stapel kaartjes in de praktijk of deel ze actief uit aan (aanstaande) ouders. Bestel nu!

 
 
Brengt u in 2016 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*