Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Boek 'Etenstijd'

17/05/2016

Met gezond oud worden, moet je jong beginnen! Maar hoe doe je dat als kind? Een huisarts, een universitair hoofddocent en een diëtist die al jaren onderzoek doen bij mensen die ziek zijn geworden door hun slechte leefstijl, besloten het er niet bij te laten zitten en schreven samen met een groep kinderen het boek ‘Etenstijd’

Hierin lezen kinderen op een grappige, niet belerende toon hoe ze zelf aan de slag kunnen met gezonde voeding. Naast het boek gaan de initiatiefnemers scholen bezoeken om kinderen te motiveren gezonder te gaan leven en met de opbrengsten van het boek gaan ze onafhankelijk onderzoek doen naar een gezonde leefstijl. Woensdag 18 mei wordt ‘Etenstijd’ gelanceerd tijdens de eerste interactieve les in groep 8 op basisschool ‘de Franciscus’ te Woerden.

Overvloed aan informatie
‘Etenstijd’, met een knipoog naar ‘Etenstrijd’, is een op wetenschap gebaseerd boek dat helderheid schept in de overvloed aan informatie over voeding op internet en andere media. Want niet eerder werd er zoveel over voeding gepubliceerd terwijl tegelijkertijd het aantal mensen dat ziek wordt van ongezonde, of soms zelfs van te gezonde voeding, schrikbarend toeneemt. Om met een boek te komen dat zowel door kinderen, leerkrachten, voedingsprofessionals en medici gedragen wordt, hebben de makers samengewerkt met twintig kinderen, hoogleraar voedingsleer Martijn Katan, Topkok Pierre Wind, leerkrachten, een kinderarts, een verpleegkundige en een huisarts.

Gezond en ongezond
In het boek leggen de makers met behulp van veel vrolijke illustraties uit wat gezond en ongezond is. Waarom worden mensen dik of ziek van voedsel? Hoe lees je een etiket en hoe zorg je ervoor dat je niet wordt misleid door reclame? Ze geven handige tips en rekenen af met hardnekkige mythes. Etenstijd sluit aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf tien jaar, maar is ook geschikt voor leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s.

Onderzoek
De opbrengsten van Etenstijd gaan naar onafhankelijk onderzoek naar een gezonde voeding en leefstijl bij kinderen (www.langerhansonderzoek.nl). Langerhansonderzoek is een non-profit organisatie, volledig onafhankelijk van belanghebbende partijen zoals voedselproducenten, winkelketens, geneesmiddelenfabrikanten, zorgverzekeraars etc.

Bron: Persbericht

Terug naar het nieuwsoverzicht